Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2007. 11. 30. péntek2007. 11. 30.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Cseresznyés felfújt

Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg porcukor, 7 dkg mandula, 4 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg cseresznye, 1 dkg vaj, 1 kávéskanál fahéj.

A tojások sárgáját habosra keverem 12 dkg porcukorral. A mandulát pár pillanatra forró vízbe mártom, a héját lehúzom, és megdarálom. A zsemlemorzsát a darált mandulával együtt hozzákeverem a cukros tojáshoz. A tojások fehérjéjét 1 dkg porcukorral kemény habbá verem, és könnyedén a tésztához keverem. A sütőformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával, és megrakom a megmosott, kimagozott cseresznyével. Ráöntöm a maradék tésztát, és közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt megszórom fahéjas porcukorral.

Diós-mandulás cukkinisült

Hozzávalók: 40 dkg cukkini, 1 evőkanál citromlé, 8 dkg mandula- és dióbél, 3 evőkanál liszt, 2 dl étolaj, só, bors, saláta, balzsamecet.

A megmosott cukkinit kb. 2 cm vastag szeletekre vágom. Sózom, borsozom, majd a citromlében megforgatom. A mandulát, diót durvára darálom, a liszttel összekeverem. A cukkiniszeleteket a mandulás-diós lisztbe forgatom, jól rányomkodom. Egy serpenyőben olajat hevítek, és ebben az olajban sütöm ki. Egy tálba belefektetek néhány szép salátalevelet, erre halmozom a sült cukkiniket. Durvára vágott dióbéllel, mandulával szórom meg, kevés balzsamecetet locsolok rá. Könnyű vacsoraként, önmagában is fogyasztható, de húsok köreteként is isteni.

Ördög pirulái

Hozzávalók: 14 dkg cukor, 14 dkg mandula, 7 dkg narancshéj, 20 dkg csokoládé, 4 szem szegfűszeg, fél citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, meggybefőtt.

A cukrot, a hámozott darált mandulát, a cukrozott narancshéjat, a 10 dkg reszelt csokoládét, az összetört szegfűszeget meg a citromhéjat összekeverem, és mindezt beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjébe. Egy zsírtalan, jó zománcú lábosban a tűzön kissé összeolvasztom, majd cukorral meghintett deszkára borítom, apró gömböket formálok belőle, közepébe egy-egy szem magozott meggybefőttet teszek, és reszelt csokiban megforgatom. Jégre teszem, keményre fagyasztom, s tálalásig mélyhűtőben tartom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek