Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Sajtos-sonkás kenyérke
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál pirospaprika, 4 teáskanál sütőpor, 7 dkg vaj, 15 dkg érett kemény sajt, 7 dkg füstölt sonka, 2 tojás, 1,5 dl tej.
Dagasztás-kelesztés nélkül, házi körülmények között, igen egyszerűen is készíthetünk kenyeret. A lisztet egy tálba szitálom, a sót, a pirospaprikát és a sütőport hozzákeverem. A vajat kézzel úgy dolgozom bele a lisztes keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjak. Ezután beledolgozom a lereszelt sajtot és az apróra vágott sonkát. Az egész tojásokat elkeverem a tejjel, és jól összevegyítem a száraz hozzávalókkal. A kész tésztát sütőpapírral kibélelt és kivajazott, kisméretű, hosszúkás sütőformába töltöm. 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütöm. A kész kenyérkét egy kis ideig a formában hagyom hűlni, majd rácsra helyezem.
Calico leves
Hozzávalók: 60 dkg marhacomb 40 dkg vegyes zöldség; 10 dkg csiperkegomba; 1 fej vöröshagyma; olaj; mustár; liszt; 1 evőkanál lecsó; majoránna; kakukkszegfű; citromlé.
A felkockázott marhacombból pörköltet készítünk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáöntjük a lecsót, a metéltre vágott zöldségeket, a gombát, és egy liter vízzel felengedjük. Ha kész, mustáros-lisztes habarással felengedjük, a fűszerekkel és a citromlével ízesítjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu