Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk:

ABC2007. 11. 02. péntek2007. 11. 02.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Vadkacsasült birsalmával töltve

Hozzávalók: 2 megtisztított vadkacsa, 1 kg birsalma, 1 evőkanál cukor, só, késhegynyi törött bors, 1-2 szál kakukkfű, 2 evőkanál libazsír.

A fiatal, megtisztított vadkacsákat – egy nagyétkű személyre fél vadkacsát számítok – sózom, borsozom belülről, majd megtöltöm a meghámozott, gerezdekre vágott birsalmával, amit cukorral és 1-2 szál kakukkfűvel ízesítek. A vadkacsa nyílásait hústűvel megtűzöm, és a párolóedénybe mellé helyezem a megmaradt birsalmagerezdeket. A sütőben puhára párolom, majd szép ropogósra sütöm, néha libazsírral meglocsolom. Tálaláskor a vadkacsát feldarabolom, és a birsalmát mellé tálalva, jó pecsenyelével leöntve, külön rizzsel tálalom.

Almás lepény

Hozzávalók: 1 kg zöld alma, 25 dkg vaj, 50 dkg Update 1 süteményliszt, 2 tojássárgája, édesítőszer, só, fahéj, citromlé.

A lisztet a vajjal és a tojássárgájával összedolgozod, majd az így kapott tésztát kettéosztod. Egyik felét a tepsi aljára kell nyújtani, erre teszed a reszelt almát, amit előtte fahéjjal, citromlével, csipetnyi sóval és egy kis édesítővel bolondítasz. Ha ezzel megvagy, jöhet a kinyújtott tészta másik fele, majd az egész be az előmelegített sütőbe. Ha azt akarod, hogy a teteje szép csillogó legyen, kend meg egy kis tojássárgájával! Mikor kihűlt, kockákra vághatod, édesítőporral megszórod és kész.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek