Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk:
Vadkacsasült birsalmával töltve
Hozzávalók: 2 megtisztított vadkacsa, 1 kg birsalma, 1 evőkanál cukor, só, késhegynyi törött bors, 1-2 szál kakukkfű, 2 evőkanál libazsír.
A fiatal, megtisztított vadkacsákat – egy nagyétkű személyre fél vadkacsát számítok – sózom, borsozom belülről, majd megtöltöm a meghámozott, gerezdekre vágott birsalmával, amit cukorral és 1-2 szál kakukkfűvel ízesítek. A vadkacsa nyílásait hústűvel megtűzöm, és a párolóedénybe mellé helyezem a megmaradt birsalmagerezdeket. A sütőben puhára párolom, majd szép ropogósra sütöm, néha libazsírral meglocsolom. Tálaláskor a vadkacsát feldarabolom, és a birsalmát mellé tálalva, jó pecsenyelével leöntve, külön rizzsel tálalom.
Almás lepény
Hozzávalók: 1 kg zöld alma, 25 dkg vaj, 50 dkg Update 1 süteményliszt, 2 tojássárgája, édesítőszer, só, fahéj, citromlé.
A lisztet a vajjal és a tojássárgájával összedolgozod, majd az így kapott tésztát kettéosztod. Egyik felét a tepsi aljára kell nyújtani, erre teszed a reszelt almát, amit előtte fahéjjal, citromlével, csipetnyi sóval és egy kis édesítővel bolondítasz. Ha ezzel megvagy, jöhet a kinyújtott tészta másik fele, majd az egész be az előmelegített sütőbe. Ha azt akarod, hogy a teteje szép csillogó legyen, kend meg egy kis tojássárgájával! Mikor kihűlt, kockákra vághatod, édesítőporral megszórod és kész.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu