Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Csorba lestyánnal
Hozzávalók: 1,5 kg karajcsont, 1,2 l víz, 1 csipetnyi só, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fél fej zeller, 1 vöröshagyma, 1 merőkanál rizs, 1 csokor lestyán, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 evőkanál fehérborecet, 2 kockacukor, 2 tojássárgája.
A karajcsontot egy csipetnyi sóval hideg vízben főzni kezdem. Amikor gyöngyözve forr, beleteszem a felszeletelt leveszöldséget meg az apróra vágott vöröshagymát. Egy óra múlva hozzáadom a rizst, majd egy evőkanálnyi apróra vágott lestyánnal, ugyanannyi vágott petrezselyem zöldjével, 3 kanál fehérborecettel és 2 szem kockacukorral ízesítem. Amikor a csontos hús és a rizs is megpuhult, egy tálban elkavarok 2 tojássárgáját, és a levest kanalanként hozzámeregetem. Apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítem, forrón tálalom.
Szatymazi túrós béles fütyülősbarack-lekvárral
Hozzávalók: 40 dkg túró, 30 dkg tejföl, 3 dkg búzadara, 8 dkg liszt, 10 dkg cukor, vaníliáscukor, só, 3 tojás, 5 dkg mazsola, 35 dkg őszibarack, 10 dkg őszibaracklekvár, 1 evőkanál őszibarack-pálinka.
A túrót, a tejfölt, a búzadarát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót, kevés vaníliáscukrot, a kockára vágott gyümölcsöt és a mazsolát keverőtálba öntjük. Beleütjük a tojások sárgáját, majd lazán hozzákeverjük a tojások habbá vert fehérjét. Lisztezett, vajazott tepsiben, 180 Celsius-fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Az őszibaracklekvárt a pálinkával megmelegítjük, és tálaláskor a felvágott süteményt meglocsoljuk vele.
Túrós zöldségsaláta
Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 közepes sárgarépa, 1 szál újhagyma, 1 zellerszál, 1 paprika, só, fehérbors.
A sárgarépát a finomabb reszelőn lereszelem. Az újhagymát karikára vágom, a túrót összemorzsolom, a zeller szárát karikára vágom, a paprikát kockázom, majd összeforgatom. Borssal és sóval ízesítem.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu