Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 02. 08. péntek2008. 02. 08.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Pontyfilé fokhagymás parajjal

Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 20 dkg mozzarella sajt, 1 kg friss paraj (fagyasztott is lehet), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 5 dkg liszt, só.

A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, megsózzuk és lisztben megforgatjuk. A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett parajt. Sóval ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg összeesik. A spenót felét hőálló tálba tesszük, sorban elrendezzük rajta a pontyfiléket, a maradék parajt pedig a tetejére tesszük. Megkoronázzuk a karikákra vágott mozzarella sajttal, és előmelegített, forró sütőben kb. 20 percig sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc.

1 adag: 580 kcal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek