Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 06. 20. péntek2008. 06. 20.

Kép: Csirkemell zöldborsópürében lengyeles répával 2008.04.18. fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Csirkemell zöldborsópürében lengyeles répával 2008.04.18. fotó: Sárközy György

Csirkemell borsóbundában

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 25 dkg tisztított zöldborsó, 40 dkg sárgarépa, 10 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 1 tojás, olaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, só, cukor.

A csirkehúst nagyobb szeletekre vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha szükséges, kevés vizet is öntünk alá. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel összetörjük. Beleszórunk 2 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük. A besózott hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel jól rálapogatjuk a zöldborsókrémet, és közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A sárgarépát meghámozzuk, sós vízben félpuhára pároljuk, azután leszűrjük. A maradék vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, rászórjuk a párolt répára, végül nyakon öntjük a simára kevert tejföllel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek