Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Juhtúrós lángos 2008.11.21. fotó: Németh András Péter
Juhtúrós lángos
Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt, 1,2 kg burgonya, 2 dkg élesztő, 3 dkg cukor, 2 dl tej, só, olaj a sütéshez
A töltelékhez: 25 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 1 csokor kapor vagy snidling
A megtisztított burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még forrón áttörjük. Közben az élesztőből egy kevés cukorral, langyos tejjel és liszttel kovászt készítünk. A burgonyát hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a megkelt kovászt, megsózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk. Langyos helyen, letakarva megkelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Ezeket duplájára széthúzzuk, hogy a tészta vékonyabbá váljon, és további 10 percig kelesztjük. Végül bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
A friss juhtúrót elosztjuk a lángosokon, meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk finomra vágott kaporral vagy snidlinggel. Tepsire rendezve 5-10 percre betehetjük a sütőbe, hogy jól összemelegedjen. Forrón tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu