Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Almakocsonya tormás csirkecombbal 2008.11.05. fotó: Sárközy György
Almakocsonya tormás csirkecombbal
Hozzávalók:
4 nagy alma, 2 evőkanál zselatin, 3 dl húsleves (kockából is lehet), 4 csirkecomb, 1 kis üveg ecetes reszelt torma, 2 evőkanál olaj, só
Az almát meghámozzuk, és apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. A kocsonyát fóliával kibélelt formába öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. A csirkecombokat besózzuk, és vastagon bekenjük a reszelt tormával. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, pici vizet öntünk alá és kb. 40 perc alatt megsütjük. A forró csirkecombokat a hideg almakocsonya-szeletekkel körítve kínáljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu