Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 05. 28. csütörtök2009. 05. 28.

Kép: Szezámmagos háromszög NAP

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Szezámmagos háromszög NAP

Szezámmagos háromszög

Hozzávalók a tésztához:
80 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só, 1,5 dl étolaj, 5 dl tej, 5 dkg élesztő

A krémhez és a díszítéshez:
25 dkg margarin, 4 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl, só, szezámmag

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból puha tésztát gyúrunk. Négy cipót formálunk, és azokat körülbelül gáztepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a következő krémmel.
Három tojássárgáját kikeverünk a margarinnal és kevés sóval, majd négyfelé osztjuk. A krémmel megkent lapokat feltekerjük, mint a bejglit. A rúdból háromszög formákat vagdalunk úgy, hogy a kést 45 fokos szögben tartjuk. Fél óráig pihentjük a darabokat, hogy megkeljenek. Ne rakjuk szorosan egymás mellé a tepsiben, mert megdagadnak. Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük a háromszögeket 1 evőkanál tejföl és 1 tojássárgája keverékével, majd megszórjuk szezámmaggal. Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük. Érdemes sütőpapírt tenni alá, mert a margarinos töltelék kifolyhat.

TRÜKK: Aki nem szereti a szezámmagot, vagy csak variálni szeretné a háromszögeket, ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal, köménymaggal, darált dióval, mogyoróval.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek