Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Szezámmagos háromszög NAP
Szezámmagos háromszög
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só, 1,5 dl étolaj, 5 dl tej, 5 dkg élesztő
A krémhez és a díszítéshez:
25 dkg margarin, 4 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl, só, szezámmag
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból puha tésztát gyúrunk. Négy cipót formálunk, és azokat körülbelül gáztepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a következő krémmel.
Három tojássárgáját kikeverünk a margarinnal és kevés sóval, majd négyfelé osztjuk. A krémmel megkent lapokat feltekerjük, mint a bejglit. A rúdból háromszög formákat vagdalunk úgy, hogy a kést 45 fokos szögben tartjuk. Fél óráig pihentjük a darabokat, hogy megkeljenek. Ne rakjuk szorosan egymás mellé a tepsiben, mert megdagadnak. Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük a háromszögeket 1 evőkanál tejföl és 1 tojássárgája keverékével, majd megszórjuk szezámmaggal. Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük. Érdemes sütőpapírt tenni alá, mert a margarinos töltelék kifolyhat.
TRÜKK: Aki nem szereti a szezámmagot, vagy csak variálni szeretné a háromszögeket, ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal, köménymaggal, darált dióval, mogyoróval.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu