Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 06. 11. csütörtök2009. 06. 11.

Kép: Habcsók bogyós gyümölcsökkel édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2009 04 17

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Habcsók bogyós gyümölcsökkel édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2009 04 17

Habcsók bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók:2 tojásfehérje • 5 dkg kristálycukor • 5 dkg barna cukor • 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs • 10 dkg natúr tejszínkrémsajt • porcukor a szóráshoz • menta a díszítéshez

A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton habbá verjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, azután a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire körülbelül 20 apró halmot nyomunk. 120 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt rózsaszínűre sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és az ajtót félig nyitva hagyjuk, amíg a habcsók ki nem hűl.

A gyümölcsöket lábosban kis lángon darabos pürévé főzzük. A habcsókokra 1-1 teáskanál krémsajtot púpozunk, és meglocsoljuk az öntettel. Mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek