Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Habcsók bogyós gyümölcsökkel édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2009 04 17
Habcsók bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók: • 2 tojásfehérje • 5 dkg kristálycukor • 5 dkg barna cukor • 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs • 10 dkg natúr tejszínkrémsajt • porcukor a szóráshoz • menta a díszítéshez
A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton habbá verjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, azután a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire körülbelül 20 apró halmot nyomunk. 120 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt rózsaszínűre sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és az ajtót félig nyitva hagyjuk, amíg a habcsók ki nem hűl.
A gyümölcsöket lábosban kis lángon darabos pürévé főzzük. A habcsókokra 1-1 teáskanál krémsajtot púpozunk, és meglocsoljuk az öntettel. Mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu