• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Sportnapló

Szerző: Palágyi Béla
Kihasználta a ráadásnyarat a sportvilág, a múlt hétvégén szinte valamennyi sportág szerelmese megtalálta a kedvenc szórakozását. Bár a kézilabdázóknak a fedett csarnokokban nem kellett tartaniuk az időjárás viszontagságaitól, ám Veszprémben az ötezer(!) szurkolónak nem lehetett napfényes hangulata.

A Telekom Veszprém férfi csapata a Bajnokok Ligájában a kinti vereség után visszavágón fogadta a német Rhein Neckar Lőwen csapatát. Nos, a reváns nem sikerült, az ellenfél 29-28 arányban győzött. Ha az eredmény okozott is némi csalódást, a játék nem, amit a szurkolók „Szép volt, fiúk!” ünnepléssel köszöntek meg. Mit mondjunk, most ez is szép volt, az új spanyol edző, David Davis pedig azt ígérte, lesz ez még jobb is.

VEGYESEN ELSŐK. Az úszók a Világkupa-sorozat pekingi állomásán küzdöttek. Hosszú Katinka az első napokban egyedül szállt szembe az úszóvilággal – és nem is sikertelenül. Később csatlakozott hozzá Verrasztó Dávid is, aki a 400 méteres vegyes úszásban győzött, s 200 pillangón bronzérmet szerzett. Katinka mindegyik éremből kiérdemelt legalább egyet, vegyes úszásban a 200 és a 400 méteres távot is fölényesen uralta. Nem csodálkoznék, ha Hosszú és Verrasztó sikerei után ezt a számot „magyar vegyesnek” neveznék el a külföldiek.

 

A hazai bajnokságot vezető Szeged minden bizonnyal a világ jelenlegi legjobb csapata, a Paris SG ellen lépett pályára a francia fővárosban. Bár a magyarok fogadkoztak, hogy a győzelem a céljuk, azért a tisztes helytállás is szép sikernek számíthatott. Ezt el is érték Bánhidiék: a világ legkiemelkedőbb játékosának számító Nikola Karabaticot nélkülöző Paris SG mindössze két góllal, 33-31 arányban tudott győzni a jól játszó Szeged ellen. Mindkét félidőben 5-5 perces rövidzárlata akadt a Tisza-partiaknak, ami végül is döntőnek bizonyult.

A férfiak helyett ezúttal a női csapatok győzedelmeskedtek. A Ferencváros lányai a BL-ben hazai pályán a német Bietigheimmel mérkőztek meg. Miután a mieink idegenben 28-25-re győztek, mindenki könnyű hazai sikerre számított. Alighanem így is lett volna, ha nem németek az ellenfelek, akikről köztudott, hogy soha nem adják fel a küzdelmet. Így történt ez most is, a vendégek makacsul tartották magukat, sőt 27-26-os vezetésüknél még a Fradi győzelme is veszélyben forgott, amivel pedig a zöldfehér együttes máris továbbjutott volna a csoportjából, függetlenül a nagy rivális CSM Bucuresti meccsétől. A lányoknak végül is sikerült fordítaniuk, 33-30 arányban győztek. A sikerhez nagyon kellett Kovacsics Anikó kirobbanó formája, aki egymaga 15 gólt szerzett.

A Győri Audi ETO KC kézilabdás lányai októberben 16 góllal verték Németországban a Thüringer HC együttesét, majd most a kisalföldi visszavágón 31- 28-ra diadalmaskodtak. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a csapat bejutott a BL középdöntőjébe. Mindkét sztárcsapatunk ismét bizonyította kivételes tudását!

FOTÓ: BODNÁR BOGLÁRKA, MTI

 

Címkék: Sport