• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Lennék titokzatos!

Szerző: SZF-ajánló
Részlet Karácsony Ágnes interjújából:
„HEGYI BARBARA: Nem akarok túláradni.
SZF: – Zavarja?
HEGYI BARBARA: – Egyre többször. Nem értem, miért nem tudok titokzatosabb lenni. Visszafogottabb.
SZF: – Próbálta már?
HEGYI BARBARA: – Persze, hogy nem. Szerintem megrémíteném a hozzám közelieket, ha bezárnék ajtókat. Pedig a kevesebb olykor több.”

Szabad Föld, 2017. április 21., 16. szám

HÚSZ ÉVE A VÍGSZÍNHÁZ TAGJA. Újabban fellép a privát Spirit Színházban is. Itt játssza Szabó Magda Az ajtó című regényének színpadi adaptációjában Emerencet. Alakításáért nemrég elsőként neki ítélték oda a Psota Irén-díjat. A kuratórium őt találta méltónak Psota színházi örökségéhez. Hegyi Barbarát arról is kérdeztük, milyen közös vonásai lehetnek a nagy előddel. Vagy akár Szabó Magdával.
Hegyi Barbarával Karácsony Ágnes készített interjút, amely a friss Szabad Föld hetilap 11. oldalán olvasható.
(Címlapfotónk Németh András Péter felvétele)KIEMELT AJÁNLATAINK AZ ÁPRILIS 21-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:


Fókuszban: Kölcsönös előnyök
A MAI GYEREKEK jó eséllyel legkevesebb hétszer változtatnak majd szakmát életük során, s ezekből ma még öt egyáltalán nem is létezik – állítja a World Economic Forum egy tanulmánya. A munkaerőpiacon már a mostani munkavállalóknak sem egyszerű eligazodniuk. Az értékes munkaerő megtartása az egyik legnagyobb kihívás – ám nem lehetetlen!
Markos Mária összeállítása  afriss Szabad Föld 6. oldalán


Kincsek a mélyben
KINCSKERESŐKET KERESTEM, mi több, meg is találtam őket. Igaz, olyan kincset, mint amilyenről Verne, Karl May könyvei vagy Alexandre Dumas regénye, a Monte Cristo grófja óta minden gyerek álmodik, olyat nem leltem. Viszont rábukkantam egy másfajta kincsre: ez biztosan többet ér, mint amit egy elsüllyedt kalózhajó rejthetett.”
A kincskeresőkról Szücs Gábor írt a friss Szabad Föld 12-13. oldalán


Indulatok a kút körül 
NEM MEGOLDOTTA, csupán visszasöpörte a szőnyeg alá a kormány a problémát,
amikor az érintettek tiltakozására visszavonta a jogszabályt, amely szerint minden bejelentés nélkül fúrt kutat visszamenőlegesen engedélyeztetni kell, esetenként több százezer forint költséggel. Ez gyakorlatilag fölszámolta volna a homokháti zöldségtermelő gazdaságok többségét, kiszárította volna a füvet, a konyhakertet a falusi és városi családi házaknál, ellehetetlenítette volna az életet a tanyákon és a kiskertes övezetekben. Úgy tűnik, csak a háztartási kutak tulajdonosai lélegezhetnek föl, a telken kívüli, öntözésre használt kutakra viszont a 2018 végéig tartó moratórium is eltűnik. Hosszú távon azonban a jelenlegi helyzet sem tartható fenn.
Tanács István riportja  a friss Szabad Föld 14-15. oldalán.


Miniatűr csodavilág
GENERÁCIÓKON ÁTÍVELŐ rajongás övezi az alkotóerőt fejlesztő játékot. Az igazán fanatikusok legókockákból külön világot építhetnek – ebből kapunk ízelítőt június közepéig Budaörsön.
Hardi Judit beszámolója a friss Szabad Föld Családi Magazinjában.

 

Címkék: Fókusz | Ajánló | Szabad Föld