Család-otthon

Százszázalékos biztonság sem a való világban, sem a világhálón nincs – ezért is mindenki számára fontos, kikerülhetetlen a téma. Sőt, rendkívül időszerű is, hiszen a világjárvány még inkább az online térbe „száműzött” bennünket, ahol ugyanúgy veszélyek leselkednek ránk, mint az életben. Én abban bízom, hogy egyre nagyobb az emberek felelősségérzete – mondja dr. Baracsi Katalin.
Ikercsúcsot döntött a világ, legalábbis, ami a születéseket illeti. Több ikerbaba lát napvilágot világszerte, mint valaha – állítják a kutatók. Évente körülbelül 1,6 millió iker születik, minden 42. gyermek ikertestvérrel jön a világra.
Talán a Jóisten humora is benne van abban, ahogyan aztán a sorsunk alakult – mondja a hamarosan öt esztendős Miklós édesanyja.
Használt autót vásárolni leginkább zsákbamacska, de ebből a szerencsejátékból jól is kijöhetünk. Rovatunk tippjei segíthetnek a sikeres választásban.
Féléves misszió Peru egyik szegénynegyedében, négy év cigánypasztoráció és drogosok rehabilitációja Borsodban, valamint a katolikusok kihívásainak kutatása Írországban. Néhány mozzanat Vénusz Edina életéből, aki tavaly óta a Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium és Technikum igazgatója.
Ismét furcsa tavasznak nézünk elébe, amikor a kényszerű összezártságban élő gyerekes családoknak egyre nehezebben telnek a hétköznapjaik. Rengeteg szülő úgy foglalkozik az apróságokkal, hogy közben távmunkában végzi a feladatát is, így nem csoda, ha a nap végére a kreativitás lankad, amikor a közös játékról van szó.
Kóstoltak már sült teát? A bánki Tengerszem Panzióban erre is mód nyílik. A családias légkör miatt sok a visszatérő vendég, Hugyecz József harmincévnyi gondos munkája van benne. Több mindennel foglalkozik, a sült tea a legújabb szenvedélye.
Ha egyáltalán össze lehet hasonlítani az embert kínzó különféle fájdalmakat, a vesekő okozta gyötrelem biztosan az elsők között szerepelne. Szerencsére a kövek nagy része spontán kiürül, amelyik pedig nem, attól ma már egyre modernebb módszerekkel képes megszabadítani a pácienst az orvostudomány.
Egyetemi diplomáját díjesővel szerezte, úgy tűnt, a legjobb építészek egyike lesz. Mégis másképp alakult. Bartos Erika háromgyermekes édesanyaként ismeretlenül lépett be a gyerekkönyvkiadás világába, és a Bogyó és Babóca című mesesorozata a hazai sikereket követően már megjelent Csehországban, Romániában, Szlovákiában, Törökországban és Kínában is.
Dr. Hevesi Krisztina az ország legismertebb és legszexisebb szexuálpszichológusa. Azt már lényegesen kevesebben tudják róla, hogy diplomahalmozó: közgazdász, újságíró, pszichológus, sportszakpszichológus és egészségfejlesztő szakpszichológus végzettsége is van. Munkabírása is elképesztő: egyetemi adjunktus, könyveket ír, saját YouTube-csatornáján és közösségi oldalán kiterjedt ismeretterjesztő munkát végez, és magánpraxisában fogadja a hozzá fordulókat. Sűrű életet él.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.