Család-otthon

A kormány támogatja a gyermeket nevelő családok lakásfelújítását – gondoltam, hiba lenne a lehetőséggel nem élni. A többi már orosz rulettnek bizonyult: sikerül-e megtalálni a megfelelő kivitelezőt, keseríti-e az életünket a hitelfelvételben kezdő banki ügyintéző, találunk-e olcsó szállodát Budapesten a felújítás idejére, csúszik-e a banki kifizetés? Végül jutott mindenből...
Sztankay Orsolya színésznő, idegenvezető, családállító. Olyan budai sétákat vezet, amelyek Kossuth-díjas színművész édesapja, Sztankay István életének fontos helyszíneire kalauzolja a kíváncsi rajongókat. Mindezek mellett éppen újratervezi az életét.
A változókorú nők jelentős része küzd az elhízással. Nem árt odafigyelni ezekben az években, mert a fölösleges kilók javarészt hasi zsír formájában rakódnak le.
Évek óta nem volt ilyen fehér december. A határ, az erdő, a házak teteje, az utcák és a járdák is fehérbe burkolóztak. Messziről olyan minden, mint a régi fényképeken.
Közeledik karácsony, ami nekünk a bátyámmal a hatvanas években a mi rítusunkkal kezdődött. Szenteste előtt előkerült a szánkó, és édesapám elhúzott bennünket nagyapámékhoz. Máig hallom a léptei alatt ropogó havat, s látom a házak ablakaiból kiszűrődő sárga fényeket. Az azóta tragikus balesetben – éppen húsz éve – elhunyt édesapám, Égerházi Imre azon kevesek közé tartozik, akire rajtunk, fiain kívül a mai napig sokan mások is szeretettel gondolnak.
Újabb, légúti megbetegedést okozó vírus terjed a kisbabák körében. Az elmúlt hónapokban nyolc-tízszeresére nőtt a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermek­gyógyászati Klinikáján kezelt kicsik száma, és egyelőre nincs a fertőzésre célzott terápia vagy gyógyszer.
Magyarországon még soha nem készült karácsonyi film, most viszont ennek is eljött az ideje. Már vetítik a mozikban a Nagykarácsonyt, amit sokan „újranézős telitalálatnak” neveznek. Az egyik főszereplő Pokorny Lia, aki nem titkolja, hogy szereti átélni a csodavárás élményét.
A szándékosan vállalt étkezési szünetet régóta használják vallási és gyógyítási célokra. Elménkre és testünkre egyaránt jótékony hatást gyakorol, ezért is érdemes karácsonyi böjtöt tartani.
HIRDETÉS – A népi gyógyászatban évszázadokon át alkalmazták a kendert, a múlt század elején még a magyar patikákban is fellelhetőek voltak a belőle készült tinktúrák és egyéb készítmények. A kannabisz hírnevét azonban alaposan megtépázta, amikor szinte a világ minden országában betiltották pszichotróp hatású összetevője, a THC (delta-9-tetrahidrokannabinol) miatt. De mi is az a CBD?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.