Család-otthon

Nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is kihívás elé állítja minden egyes tanév. Nagy dilemma, kell-e tanulni a gyerekkel vagy sem, meddig folyjon bele a szülő a csemetéje iskolai dolgaiba, teendőibe.
A reumatológiai betegségek közt akadnak ritkák és milliókat érintők, de mindre igaz, hogy fájdalommal, kellemetlenséggel jár. A megelőzésre is felhívták a figyelmet a reumatológusok egri vándorgyűlésén, sőt betegfórumot is tartottak.
Az egész országot megmozgatta egy ritka genetikai betegségben, gerincvelői idegsorvadásban szenvedő másfél éves kisfiú sorsa. Az Összefogás Zentéért Alapítvány a legnagyobb közösségi oldalon mondott köszönetet, amiért az adományokból szinte napok alatt összegyűlt a gyerek terápiájához szükséges hétszázmillió forint.
Gyökeresen másként kell gondolkodnunk az öregedésről, a fiatalságról, a munkáról, az emberi kapcsolatokról, az együttélési normákról. Erre a felismerésre épül a CédrusNet szenior tudáshasznosítás program.
Milyen esélye van egy mai fiatalnak önálló lakáshoz jutáshoz? Ennek a kérdésnek a megválaszolására összpontosított az idei jelentésében a Habitat for Humanity Magyarország szervezet.
Ha panaszkodásban világversenyt rendeznének, mi, magyarok sorra gyűjtenénk be az érmeket. Így azonban „csak” tömegsport nálunk a siránkozás. A pszichológusok szerint ebben történelmünk zivataros századai is közrejátszanak, de azért önszorgalomból is ráteszünk egy lapáttal.
Ki ne érezte volna már, hogy itt sajog, amott meg lüktet, netán nyilall – egyszóval fáj. Ilyenkor hajlamosak vagyunk lecsapni az első utunkba eső fájdalomcsillapító pirulára, holott a hagyományos orvoslás számos természetes és hatékony fájdalomcsillapító szert és módszert kínál. A fájdalom enyhítésének tudományába vezet be minket a Partvonal Kiadó Természetes fájdalomcsillapítás című könyve.
Két hét szabadság után üdén és kipihenten térsz vissza a munkahelyre, s alig várod, hogy belevesd magad a teendők tengerébe – egy tökéletes világban talán így történne… A valóságban viszont nehéz visszazökkenni a szürke hétköznapokba. A szakértők segítenek, hogy könnyebb legyen az átállás.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.