Család-otthon

Juliska nénit az elfekvőben ápolták. Karácsonyra meg akart gyógyulni, hogy az ünnepet a szerettei körében tölthesse. Egyik délután műfenyőt, gyertyákat és egy családi képet talált az ágya melletti asztalkáján. Ekkor tudatosult benne, hogy nem fogják hazavinni karácsonyra. Vészesen kezdett romlani az állapota… Riportunk a krónikus belgyógyászati osztályok hétköznapjaiba enged betekintést.
„Istennek egyszerű módszerei vannak. Pásztorokat, egyszerű, jószívű embereket mozgósít, nem hadsereget. Szelíd tudósokat, bölcs embereket indít útnak.” A többi között ezt írja karácsonyi üzenetében Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.
Manapság szinte nincs olyan család, amelyet valamilyen formában ne érintene az iskolai bántalmazás, kiközösítés. A Cartoon Network gyermekcsatorna kampánya figyelmeztet: a témát nem szabad tabuként kezelni, beszélni kell róla.
Kriston Andrea intimtorna módszere sok nőnek segített már az önismeret útját járni, számos szervi problémát eredményesen kezelni. Azt azonban kevesebben tudják, hogy már férfiaknak is indít tanfolyamokat, diákoknak, kisiskolásoknak is tart az egészséges intimitást segítő foglalkozásokat. Ezúttal a férfi tréningről beszélgettünk.
Míg a karácsonyra készülődve legtöbben töprengünk, hogy a marcipánost, a mogyorósat vagy a zseléset tegyük-e a kosarunkba, sok családban sem szaloncukor, sem ajándék nem kerül a fa alá. A Szaloncukor Angyal kezdeményezés idén már negyedízben igyekszik szebbé tenni a nélkülözők számára az ünnepet.
Néhány jól ismert és olcsó szerrel visszavarázsolhatjuk háztartásunk tisztaságát, lett légyen szó a konyhában, vagy a bútorokon, ruhákon esett foltokról.
Egyre tovább élünk, és természetes, hogy amíg csak tehetjük, ragaszkodunk a megszokott kényelmünkhöz. Így van ez a közlekedésben is, ezért mind több idős vezetővel találkozhatunk az utakon. Nehéz eldönteni, hogy meddig biztonságos a volán mögé ülni, különösen, ha a korosodáshoz még kezdődő demencia is társul.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.