Család-otthon

Lehet őket félteni, sőt kell is, de egyvalamit nem tehetünk: nem zárhatjuk ki az internetet a gyerekeink életéből, hiszen ma már a neten keresztül tanulnak, szórakoznak, tartják a kapcsolatot a barátaikkal. Ugyanakkor nem szeretnénk,ha a csemeténk folyton a neten lógna. Hogyan csökkentsük balhémentesen a képernyőidőt? – ehhez ad ötleteket Will Geddes brit kiberbiztonsági szakember a Szülők nagy mobilkönyvében.
A koronavírus-fertőzöttek közül sokan súlyos tünetekkel, kórházban fekve gyógyulnak a betegségből, míg a szerencsésebbek az otthonukban lábadozhatnak. Hogyan különítsük el a beteget? Milyen gyógyszerekkel csillapítsuk a lázat? Szedjünk-e a köhögésre gyógyszert?
Nem kell ahhoz méteres hótorlasz vagy farkasordító hideg, hogy az autós roppant kényelmetlenül érezze magát a volán mögött. Viszont némi előre- és belátással sokat segíthet a saját, illetve az utasai biztonságán és komfortérzetén.
Találós kérdés: mi az, ami oldja a szorongást, megdolgoztatja az agyat, segít előhalászni az emlékeket, erősíti az emberi kapcsolatokat, a kötődést, vagy éppen a békülést? Mielőtt túlságosan mélyenszántó megoldásokon törnék a fejüket, elárulom: a karácsonyi filmekről van szó.
Az idei ünnepen akkor szeretünk igazán és felelősen, ha képesek vagyunk még a személyes találkozásról is lemondani szeretteink biztonsága érdekében – véli Kásler Miklós professzor. Az emberi erőforrások minisztere szerint ebben a járványhelyzetben az a kérdés, hogy az emberek a szorongás, a félelem vagy a remény felé fordulnak.
Az év utolsó hónapjához és a karácsonyi ünnepkörhöz mindig is számos hagyomány, népszokás, babona és étel kapcsolódott. Sokra közülük már alig emlékszünk, ám szerencsére egyik-másik még élénken él a köztudatban.
A régi korok emberei sokkal finomabban hangolódtak a láthatatlan világra, mint mi magunk, hitték, hogy a tündérek, manók köztük járnak. Török Eszter – vagy ahogyan sokan ismerik: Csutka Eszti – nagymamájának és egy nem mindennapi papnak köszönheti tehetsége kibontakozását: erdei manókat és tündéreket kelt életre csuhéból.
Hirdetés – Szülőként gyermekeink testi-, lelki- és szellemi jóléte az egyik legfontosabb számunkra, ezért pedig mindent meg is teszünk. Ápoljuk, ha beteg, bátorítjuk, ha elbizonytalanodik, drukkolunk neki, ha egy sportversenyen szerepel, és támogatjuk őt céljai elérésében.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.