Család-otthon

Valamikor a hetvenes évek elején egy pódiumbeszélgetésen azt kérdezték Ruttkai Éva Kossuth-díjas színésznőtől, hogy melyik alakítására a legbüszkébb. „A kislányomra, Julikára” – válaszolta. Gábor Júlia, a Ruttkai Éva–Gábor Miklós színészházaspár egyetlen gyermeke az otthonában, színháztörténész-író férje, Szigethy Gábor társaságában mesélt lapunknak a 95 évvel ezelőtt született Tündérkirálynőről.
Életünk fontos része az alvás: biológiai szükséglet. A világ legegyszerűbb dolgának tűnik, hiszen csupán a szemünket kell hozzá becsukni, ennek ellenére sokan küzdenek alvásproblémákkal. A miértekről Koczó Leventét, a SomnoCenter Alvászavar Központ ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
A meleg szobában, a kényelmes kanapén üldögélve Te csak a készülődés izgalmára és a kalandos fárasztásra tudsz gondolni? Ha a téli hónapokban sem hagy nyugodni a horgászszenvedélyed, ideje engedelmeskedni a vizek hívó szavának! A januári, februári horgászat egyik titka kétségkívül a csalizásban rejlik. A Sneci most eloszlatja a kételyeket a hideg vízi etetéssel kapcsolatban, olvass tovább!
A hűvössel való fokozatos találkozás, a túllégzés és a mentális fókusz a három alappillére a Wim Hof holland extrém sportolóról elnevezett módszernek. Általa bizonyos betegségek leküzdhetők, erősíthető az immunrendszer, a testi épség mellett lelki egészséget, kiegyensúlyozottságot is kölcsönöz.
Minden évben január harmadik hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, melynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet a prevencióra, valamint megismerteti a nőkkel a betegség tüneteit. A méhnyakrák a hölgyeket érintő leggyakoribb daganattípusok egyike.
A saját tapasztalatai: a válás, édesanyja hosszú betegsége, a karrierválság, a pandémia miatti bezárkózás együtt ösztönözték arra Sipos Ágotát, hogy ötven fölött változtasson az életén, és leporolja, felfrissítse a régi korok népszerű hivatását. A balatonfűzfői társalkodónő legfőbb üzenete: a kapcsolat érték.
Az ingatlanvásárlás nem egyszerű döntés, hiszen általában hosszú távra tervezünk vele, ezért nagyon megfontoltan és minden apró részletet mérlegelve kell választanunk. Mielőtt konkrétan elkezdjük a keresést, érdemes határozottan megfogalmazni a leendő élettérrel kapcsolatos igényeket: elsődlegesen például azt, hogy lakást vagy inkább családi házat keresünk-e.
Az apróhirdetések komoly tradíciókkal bírnak. Az napi- és hetilapok erre dedikált hasábjain a mai napig is megjelennek különféle témájú hirdetések, sőt, kizárólag apróhirdetéssel foglalkozó lapok is elérhetők. Haladni kell azonban a korral és nyitni az újabb megoldások felé. Az online tér például erre is remek lehetőség.
A savas refluxszal együtt élni nehéz és gyakran érezhetjük úgy, hogy csupán néhány egyszerű ételen kell élnünk, amelyek nem súlyosbítják tovább az állapotunkat. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy vannak bizonyos ízletes ételek, amelyek nemhogy nem váltják ki a tüneteket, de még segíthetnek is enyhíteni azokat?
Ketten viszik a kosarat – a közös lelki és fizikai teherhordozás szimbóluma a kis faszobor, Váraljai Péter munkája.Felesége, Melis Orsolya evangélikus lelkésznő a sárbogárdi és sárszentmiklósi evangélikus közösségben szolgál. A házaspár életében a hit mellett fontos szerepet játszik a gyerekek istápolása, a közösség építése – felekezeti megkötések nélkül.

Friss cikkek

Derék emberek városa
Összekötve, örökre
Vesztesek háborúja
Oktatás családias légkörben
Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
2023.02.03.
Aludna végre egy jót?
Piroska és a juhászok
Konténerek vízen és szárazföldön
Mivel horgássz hideg vízben? – Ellenállhatatlan hideg vízi aromák
A Szabad Föld az AGROmashEXPO vendége volt
2023.01.27.
Használjuk a hideget
Ne várjon, amíg késő lesz!
Szerdától látogatható 41. AgromashExpo és AgrárgépShow
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.