Család-otthon

Hirdetés – Olyan utazásra indulunk a konyha világába, amely megannyi izgalmat rejthet a kezdők számára. Mindannyian megéltük már a nagyszüleink kedveskedő telefonhívását, amelyben örömmel tájékoztattak arról, hogy végre megvették a hőn áhított étkészletet vagy edénykészletet...a helyi piacon. Természetesen ezek sosem voltak jó minőségű felszerelések, de az ő kedvükért sokáig használtuk őket. Ha végül rászánjuk magunkat a cserére, előtte nézzünk körül, mire is lesz majd pontosan szükségünk a konyhában.
Barta Irénke és férje, Richárd háromgenerációs szabófamília Erdélyből, akik a bocskai öltönyök készítésének szentelték az életüket. Úgy tűnik, a családi hagyomány a negyedik nemzedékre is átszáll, hiszen a kisfiaik már nemegyszer leültek a varrógép elé.
Mióta világ a világ, a várandós kismamák aggódnak születendő gyermekük egészsége miatt. Vajon milyen hatással van a Covid–19 a leendő édesanyára, a magzatra, s mely óvintézkedésekkel előzhető meg a fertőzés? Ennek jártunk utána.
Mi, nők örömmel nyugtázzuk, hogy hosszabb ideig élünk, mint nagyanyáink-dédanyáink, de azt már nehezen fogadjuk el, hogy ez milyen következményekkel jár. A változókor 50 év felett mindenkit érint, viszont az ezzel együtt megjelenő tünetek ma már hormonmentes megoldásokkal is kezelhetők.
Naponta tíz cukorbeteg lábát amputálják hazánkban, aminek egyik fő oka a diabétesz szövődményeként kialakuló érzőideg-károsodás. A betegség kimutatására számos egyszerű lehetőség áll az orvosok rendelkezésére – többek között erről is beszélt Kempler Péter professzor, a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára a Semmelweis Egészség Napok egyik előadásán.
Hirdetés – Sem az ajándékvásárlást, sem az ünnepi menü megtervezését nem lehet elég hamar elkezdeni. Azért, hogy a szeretet ünnepe ne kapkodással, fejetlenséggel, nagybevásárlásokkal és egész napos konyhai robotolással teljen, jó időben kigondolnunk, hogy mivel szeretnénk szeretteink kedvébe járni. Összegyűjtöttünk most pár receptet, amiket idén karácsonykor elkészíthetünk.
Idén ősztől a hetedik osztályos fiúk számára is elérhetővé válik a humán papilloma vírus (HPV) elleni oltás – jelentette be a minap Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Az oltás kiterjesztése jelentős lépés a magyar vakcináció történetében és a rákellenes küzdelemben egyaránt.
Tenni kell kitartóan, mert akkor minden sikerülhet az életben. Oláh József és felesége, Oláhné Csercsics Ivett Szécsényben ezt tanítja, miközben közösséget építenek, és útravalót adnak a gyerekeknek, az ifjúságnak.
Gajzer Emese 2018-ban hirtelen ötlettől vezérelve vette meg élete első varrógépet. A kezdeti bosszankodások után gyorsan ráérzett az alkotás ízére, és csakhamar megszülettek a Mesi csendeskönyvek.
Számos szülő panaszolja, hogy a számítógép előtt kuporgó gyereke hosszas kérlelés után sem hajlandó leülni vacsorázni a családdal, és dühkitörést kap, ha véletlenül megszakad az internet. Az alkohol-, a dohány- vagy a kábítószer-függőség mellett az addikciók újabb formái jelentek meg, ilyen az online videojátékok függőség is.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.