Család-otthon

A gyermekek számára a kerti homokozó készítése remek lehetőség arra, hogy a szabadban játszanak és fejlesszék kreativitásukat. Amennyiben saját kerti homokozót szeretnél készíteni, néhány egyszerű lépésben magad is elkészítheted házilag.
Az UNICEF szerint a Földön minden harmadik gyermek vérének ólomszintje eléri azt a határértéket, amelynek már egészségügyi vonzata lehet.
Jelenleg a magyar felnőtt lakosság fele küzd kötődési zavarokkal – többek között az okoseszközök kritikátlan és mértéktelen használata miatt. Az „elektronikus kokain” hatására új jelenségek születtek, ilyen például a digitális autizmus és a virtuális demencia. A géphasználat tanult tevékenység, senki sem születik játék- vagy internetfüggőnek: a gyerek olyanná válik, amilyenné neveljük. Ez nem fenyegetés, hanem jó hír – jegyzi meg Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató. Vagyis a gyeplő a felnőttek, elsősorban a szülők és a pedagógusok kezében van.
Újra és újra támadj föl a boldog életre! – hangsúlyozza a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a mindennapjainkra vonatkozó húsvéti örömüzenetet. Balog Zoltán püspökkel a feltámadás ünnepére készülve a megváltásról, a böjti lemondásokról, a nehézségek közti vigasztalásról beszélgettünk, és az is szóba került, hogy miként jöhet létre a nemzetek közötti béke.
A hangok harmonizáló, egészséget támogató eredményét évezredek óta ismerik és alkalmazzák. A modern kori fizikai kutatások is alátámasztják a hang-, rezgés-, zeneterápia jótékony hatását. Tőzsér Beáta hitelesen képviseli a hangmasszázs és hangfürdő harmonizáló és gyógyító erejét, sőt tapasztalatai és tanulmányai alapján továbbgondolta a módszert, s létrehozta a komplex CranioTisztaHangokkal technikát.
A várandósságok 3-3,5 százalékában a 37. héten a magzat úgynevezett medencevégű fekvésben helyezkedik el. Magyarországon az esetek szinte mindegyike császármetszéssel végződik. Ennek elkerülésére javasolt a magzat külső megfordítása, amelynek az ellenjavallata csekély, viszont általa az édesanya sokat nyerhet.
A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta ítéli oda az év Családbarát Kórháza címet. Az elismerést 2021-ben az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő nyerte el, majd ezután a „Családbarát kórházi innovációk – járvány idején” pályázat díját is megkapta. Vajon mitől családbarát egy kórház? – kérdeztük Sebők-Tóth Kata kommunikációs vezetőt.
Számtalanszor állunk tanácstalanul, ha konfliktushelyzetbe kerülünk, és bizony gyakran előfordul, hogy a legjobb szándék ellenére is félresiklik a kommunikációnk. Ha lenne muníciónk, lennének olyan eszközeink, amelyekkel megoldhatnánk a helyzetet, meg tudnánk menteni a kapcsolatot.
A földieper nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Ez a kis, piros gyümölcs gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek segítenek megőrizni a test egészségét és támogatják az egészséges életmódot.
Miközben országszerte gőzerővel folyik a hódmezővásárhelyi földadó bevezetése elleni aláírásgyűjtés, aközben ugyancsak gőzerővel folyik az alföldi város polgármesteri hivatalában a földadó befizetésére felszólító kiértesítések nyomtatása. Több mint 2,7 millió magyar földtulajdonos kapkod most levegő után, mert joggal tarthat attól, ha Márki-Zay Péter városának megengedik, hogy szőlőért, szántóért, erdőért pénzt követeljen a tulajdonosoktól, akkor hamarost települések százai követik majd az új módit, ráadásul az elmúlt 100 év legaszályosabb esztendeje után.

Friss cikkek

2023.05.26.
Kerti homokozó készítése néhány egyszerű lépésben
A szomszéd füve mindig zöldebb?
2023.05.19.
A barbár zseni világa
Hatékonyság és kényelem: Újítások a traktorgumik terén
Muzsikálni csak hittel lehet
2023.05.12.
Cél a vásárlók biztonsága
Mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást végez a KSH
2023.05.05.
Érdekek mentén
Hogyan hat az időjárás az energiaárakra?
Szükségünk van egymásra
Veszedelmes szennyezőanyag
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.