Család-otthon

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola és a Charta XXI. Egyesület a múlt évben, a tragikus trianoni döntés századik évfordulóján levélíró pályázatot hirdetett. A díjakról az idén döntöttek, 52 pályázó közül az első díjat a budapesti Szerényi Gábor kapta. Az alábbiakban levelének rövidített változata olvasható.
Az asztmás betegek légútjai szinte folyamatosan gyulladt állapotban vannak, a nyálkahártyájuk védtelenebb a kórokozókkal szemben. Súlyos betegség, nem megfelelő fenntartó kezelés esetén a koronavírus-fertőzés és annak szövődményei fokozott rizikót jelentenek számukra.
Szeretünk kategorizálni és általánosítani, vagy ha nem, hát önkéntelenül is csináljuk. Általában mindenről és mindenkiről kialakult képünk van, amit a neveltetésünk, a személyes élményeink és a média is befolyásol. Sokszor a különböző nemzetek képviselőiről is sztereotípiákban gondolkozunk…
A napjainkban népszerű online társkeresőkben sokan csalódnak, mert a személyes találkozás gyakran nem teljesíti be a várakozásokat. Ezen szeretne segíteni egy új párkereső szolgáltatás, amely az emberek közötti kémiát méri.
Egy generáció nőtt fel Incze Zsuzsa Csellengők című műsorán, mely 1994-es indulása után nagyon hamar nézettségi rekordot döntött. Sokszor egy falu, város, vagy éppen az ország fogott össze, hogy segítségére legyen a kétségbeesett családoknak, és közös erővel találják meg elveszett szeretteiket.
Nagy hiánycikk az apa, még a keresztény családokban is – ezért is vetül nagyobb figyelem rájuk az idei Szent József-évben. A pandémia alatt felértékelődtek a személyes kapcsolatok, talán jobban tudunk figyelni ezután az igazi értékekre – reméli Marton Zsolt váci megyés püspök.
Markó Judit és férje, Lek János játszóházat működtetett egy fővárosi bevásárlóközpontban. Jól ment nekik. De természethez közelibb helyről álmodtak, ahol a családok a nagyvárosi nyüzsgés után megtalálják a békét és a nyugalmat.
A koronavírus-járvány óta egyre több gyereket és felnőttet szippant be a digitális világ. Sokan azt gondolják, nem kell aggódni, a pandémia után e téren is minden visszaáll a régi kerékvágásba. A szakember szerint elkerülhetetlen a szülői kontroll.
Borsodban nem ismeretlen az InDaHouse Hungary neve. Benkő Fruzsina önkéntesek közreműködésével 2014 óta szervez gyermekfoglalkozásokat hátrányos helyzetű óvodások és iskolások számára az encsi kistérségben, Hernádszentandráson és környékén.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.