Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Jólesik a gyümölcsös ital nyáron a strandon, de a legújabb amerikai kutatások szerint nem árt vigyázni, mit választunk. A tudósok úgy találták, hogy a grépfrút- és a narancslé gyakori fogyasztása növeli a rosszindulatú bőrdaganat esélyét.
Aki napi egy-két alkalommal ivott e citrusfélékből, annál harmadával nőtt a melanoma veszélye. A teljes grépfrút és narancs leve a legveszélyesebb, ezek ugyanis olyan vegyületet tartalmaznak, amely érzékenyebbé teszi a bőrt a napfényre. Leginkább azokat óvják a napozástól, akik gyerekkorukban és serdülőként is érzékenyek voltak a napégésre, s életük során már sokat tartózkodtak a napon. Korábban arra is figyelmeztettek a szakemberek, hogy az immunerősítőként és fogyasztóként is népszerű grép f rút egyes gyógyszerekkel – például a vérnyomáscsökkentőkkel – ártalmas köl csönhatásba léphet, egyszersmind nehezíti a hatóanyagok lebomlását a májban, s növelheti például a trombózis rizikóját.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu