Narancs meg a bőrünk

Jólesik a gyümölcsös ital nyáron a strandon, de a legújabb amerikai kutatások szerint nem árt vigyázni, mit választunk. A tudósok úgy találták, hogy a grépfrút- és a narancslé gyakori fogyasztása növeli a rosszindulatú bőrdaganat esélyét.

Család-otthonP. E.2015. 07. 20. hétfő2015. 07. 20.
Narancs meg a bőrünk

Aki napi egy-két alkalommal ivott e citrusfélékből, annál harmadával nőtt a melanoma veszélye. A teljes grépfrút és narancs leve a legveszélyesebb, ezek ugyanis olyan vegyületet tartalmaznak, amely érzékenyebbé teszi a bőrt a napfényre. Leginkább azokat óvják a napozástól, akik gyerekkorukban és serdülőként is érzékenyek voltak a napégésre, s életük során már sokat tartózkodtak a napon. Korábban arra is figyelmeztettek a szakemberek, hogy az immunerősítőként és fogyasztóként is népszerű grép f rút egyes gyógyszerekkel – például a vérnyomáscsökkentőkkel – ártalmas köl csönhatásba léphet, egyszersmind nehezíti a hatóanyagok lebomlását a májban, s növelheti például a trombózis rizikóját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek