Egy rejtéllyel kevesebb

Jó hír a kutyásoknak: a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve a Mol 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. (A Molt ugye nem kell bemutatnunk, az alapítvány pedig az Illatos úti, árva és sérült kutyákért dolgozik.)

Család-otthon(szücs)2018. 06. 06. szerda2018. 06. 06.

Kép: A dog's electronic chip is being checked-up by a veterinary assistant on August 12, 2014 at a clinic in Steenvoorde, northern France. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN, Fotó: PHILIPPE HUGUEN

-
A dog's electronic chip is being checked-up by a veterinary assistant on August 12, 2014 at a clinic in Steenvoorde, northern France. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Fotó: PHILIPPE HUGUEN

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon másfél millió, mikrochippel rendelkező kutya él, közülük nem egy időnként elkóborol. Megtalálásukat nagyban segíthetik ezek az ingyenesen használható mikrochip-leolvasók. Az állatorvosok eddig is fel voltak szerelve ezekkel a leolvasókkal, de bizonyára sokak helyzetét megkönnyíti, hogy mondjuk, éjszaka nem kell állatorvos után rohangálni, elég elmenni a megszokott benzinkúthoz. (A fővárosban már eddig is 30 kutyabarát étterem, kávézó, szálloda is működtet chipleolvasót.) A leolvasás helyszínén megadják a programban részt vevő állatorvosok valamelyikének telefonszámát, hiszen a mikrochip-leolvasó csak egy 15 számjegyből álló kódot mutat, ennek „megfejtését”, vagyis a gazda elérhetőségét csak az állatorvosok ismerik.

A töltőállomásokkal együtt így már országszerte 120 „civil” helyszínen található mikrochip-leolvasó. Címeik elérhetők az alapítvány honlapján.

Ezek is érdekelhetnek