Egy telefontok, amely ötvözi a tökéletes védelmet a hibátlan eleganciával

HIRDETÉS – Létezik olyan telefontok, amely egyaránt védi magát a telefont és a kijelzőjét, ráadásul mutatós is? A válasz: igen. Sokan használják Magyarországon is.

Család-otthonSzabad Föld2020. 08. 27. csütörtök2020. 08. 27.
Egy telefontok, amely ötvözi a tökéletes védelmet a hibátlan eleganciával

Még a belépő szintű okostelefonok is több tízezer forintba kerülnek, a közép- vagy felső kategóriás készülékekről nem is beszélve. Így természetes, hogy a legtöbben telefontokkal védik a mobiljukat a sérülésektől.

Fotó: Etuo.hu

Bár a telefontokok kínálata rendkívül változatos, számos fajta közül válogathatunk, a többségük nem védi a telefon legsérülékenyebb részét, a képernyőt. Ez pedig csak félmegoldást jelent, mert ahogyan a vajas kenyér hajlamos a megvajazott felével lefelé esni, úgy a telefon is képes a képernyő felőli oldalára pottyanni.

Ezért a telefontulajdonosok többsége kijelzővédő fóliát használ. Ez azonban növeli a készülék vastagságát, így kissé mindenképpen ormótlanabbá teszi. Létezik azonban egy olyan telefontok-típus, amely kijelzővédő fólia nélkül is megvédi a telefon képernyőjét.

 

Flip tok: hatékony védelem minden oldalról

Fotó: Etuo.hu

Az oldalra nyitható flip tokot leginkább egy könyvborítóhoz hasonlíthatjuk: hátlapja a telefon hátoldalát, elülső része pedig a kijelzőjét védi. A flip tok alsó és felső lapja speciális, puha tapintású, kissé bolyhosított anyagból készül. Így puhaságának köszönhetően garantálja, hogy a kijelző nem karcolódik össze.

A flip tok a két fedlap mellett tartalmaz egy megerősített, úgynevezett TPU szilikon védőkeretet is. Ez a keret rögzíti a tokban a telefont, így az még akkor is fixen a helyén marad, ha a készüléket leejti a tulajdonosa. A TPU ugyanis a hagyományos szilikonnál erősebb és tartósabb anyag, amely nem deformálódik. A rugalmas keret ráadásul az ütődés következtében fellépő erőhatások nagy részét is elnyeli. Ez pedig hatékonyan gátolja meg azokat a további koccanásokat, ütéseket, amelyek az okostelefon érzékeny elektronikájának további károsodását okozhatnák.

 

Flip tok: stílus és elegancia

A flip tok azok számára is jó választás, akik komolyabb megjelenést szeretnének kölcsönözni az okostelefonjuk számára. A flip tok matt textúrája visszafogott eleganciát sugall, amely összehasonlíthatatlanul stílusosabb külsőt eredményez, mint a hagyományos szilikon vagy műanyag tokok. Ennek köszönhetően egy üzleti tárgyaláson, hivatalos rendezvényen vagy bármilyen más, rangos eseményen egyaránt tökéletes megoldás jelent a telefon védelmére.

Az eleganciát tovább fokozza az egyes modelleknél megtalálható mágneses csat, amely biztosan rögzíti a flip tok fedelét. A fedél ennek ellenére egy könnyed, gyors mozdulattal kinyitható. Ráadásul a flip tokot kialakításának köszönhetően a telefonok mellett tabletekhez vagy akár e-könyv olvasókhoz is használhatjuk.

 

A flip tok állványként is rendkívül praktikus

Fotó: Etuo.hu

 

A flip tok egyik legkedveltebb funkciója, hogy állványként is használható, mert stabilan megtartja a telefont anélkül, hogy hozzá kellene érni. Ez sokszor nagyon jól jön, például videochatelésnél vagy ha filmet nézünk. Vagy éppen főzés közben, a konyhában, amikor az interneten talált receptet követjük.

De nem ez a flip tokok egyedüli praktikus jellemzője. Mivel a flip tokok textúrája kissé érdes, nedves kézzel is biztonságosan megfoghatjuk, nem fog úgy csúszkálni, mint egy sima felszínű tok. További előny, hogy könnyen tisztítható és tartós, így megfelelő ápolás mellett még intenzív használat esetén is sokáig megőrzi rugalmasságát és újszerű megjelenését.

 

Ezek is érdekelhetnek