Forró vágyak statisztikája

Ma már a világon mindenről statisztika készül. Az emberek legintimebb magánéletéről, a szerelmeskedésről is. Ezen az oldalon általában fontos dolgokról esik szó – ez egyszer kivételt teszünk, összeállításunk ezúttal sikamlós terepen kutakodik. Döntsék el, megérte-e!

Család-otthonSzijjártó Gabriella2008. 01. 18. péntek2008. 01. 18.

Kép: Kecskemét, 2008. január 14. Szex illusztráció. Fotó: Ujvári Sándor

Forró vágyak statisztikája
Kecskemét, 2008. január 14. Szex illusztráció. Fotó: Ujvári Sándor

Túlzott önzésük miatt a német férfiak a legrosszabb szeretők – ez derült ki minap egy internetes portál felméréséből, melyen több tízezer nő fejtette ki véleményét. Egy hellyel előzik meg őket a svéd urak, akiket sietséggel vádolnak. A hollandok állítólagos durvaságuknak köszönhetik alulról a harmadik helyüket. A folytatásban az amerikaiak túl dominánsak, a walesiek negédesek, a skótok hangosak. A törökök izzadósak, az oroszok pedig szőrösek.
De nézzük a lista elejét! A világhálón szörföző hölgyek véleménye szerint az olasz férfiak az ideális szeretők. Őket követik a franciák, az írek, a dél-afrikaiak, az ausztrálok, a spanyolok, a dánok, az új-zélandiak és a brazilok. Az angolok azért szorultak a tizedik helyre, mert „sokszor nincsenek formában”. A magyarokról ez esetben nem szólt a fáma.
Az egyik óvszergyártó cég, a Durex szexuális szokásokat vizsgáló felmérésében viszont már megmérettetett hazánk is, 27 másik ország férfijaival egyetemben. A szeretkezések számát tekintve honfitársaink a világátlagon (96) felül teljesítenek. Ám az évi 105 alkalom (ami pár éve még 110 volt) a listán csupán a 12. helyre volt elegendő. A legnagyobb étvágyúnak az amerikaiak bizonyultak, évente 124 szeretkezéssel. Őket követik a görögök (117), majd holtversenyben a dél-afrikaiak és a horvátok (116). Csupán egy törpe kisebbség (4%) életében jelent mindennapos elfoglaltságot a szex.
A számok arról árulkodnak, hogy a „lepedőakrobata” dobogósoknál kisebb étvágy nagyobb hűséggel jár együtt. Egy esztendő alatt az átlag magyar épp feleannyi partnert fogyaszt el, mint az ebben is csúcstartó amerikai kollégája, kinek listája évente 14 névvel gazdagodik. Ettől csak csekély mértékben maradnak el a híresen forróvérű gallok a maguk 13 hódításával.
Szüzességüket a magyar fiatalok 17 évig őrizgetik. Ez egy évvel több, mint a németeknél és az angoloknál, s egy évvel kevesebb, mint a lengyel és a török fiataloknál. Legtovább a kínai fiatalok türtőztetik magukat: náluk az első éjszakára nem kevesebb, mint 22 évig kell várni.
A kedvenc helyszínekről is érdeklődtek a kíváncsi kutatók: a toplista élén nálunk a tengerparti szeretkezés áll – minden bizonnyal szoros összefüggésben azzal, hogy nem vagyunk éppen egy halásznemzet. Szemben például az olaszokkal, akik legbujább nyoszolyának a konyhaasztalt szavazták meg. Nálunk a második helyre is vízzel kapcsolatos helyszín került: forró pezsgőfürdő és jacuzzi. A harmadik legnépszerűbb terep egy park vagy erdő.
Elgondolkodtató: vajon a magyar férfiak szexuális fantáziáját dicséri, hogy sehol egy ágy, kérem szépen?!

Libidó-libikóka
A libidó, a nemi vágy, a szexuális kielégülésre való törekvés elsősorban nemtől, életkortól, egészségi állapottól függ – véli a szakemberek többsége. Vannak, akiknek ez rémálom, másoknak boldogságos öröm. Ezenkívül a genetikai tényezők is meghatározóak. Vagyis alkat kérdése, kinek milyen a szexuális együttlét iránti igénye. Egészséges párkapcsolatban, a szerelem elején nő és férfi között többnyire kölcsönös az egymás iránti testi vonzalom, így a párok nem keresnek kifogásokat; úgy mint fejfájás, estébe nyúló munka, kimerültség. A szerelmesek nem hárítják el a másik közeledését. Izzó vággyal kívánják egymást a nap bármely szakaszában. Amíg kapcsolatuk amúgy is rendben van, szexuális életükben sincs zűrzavar.
Aztán telnek-múlnak az évek, halványul a rózsaszínű köd, és a paplan alatt ugyan egymás mellett vannak még a házastársak, de a lelkük már egymástól hét határon túl jár. Lux Elvira szexuálpszichológus úgy véli: a nők nagyban felelősek azért, ha férjük libidója csökken, netán a nullához közelít mellettük, s a teremtés koronái máshol keresnek vigasztalódást. Ugyanez persze fordítva is igaz. Bár sokan évekig fenn tudják tartani testi kapcsolat nélküli látszatházasságukat, s közben esetleg külső viszonyban vigasztalódnak. Ez főként a változó kor körül éri utol a férfiakat és egyes nőket. Bizonyítani akarnak, s egyben tiltakozni az idő múlása ellen. Valószínűleg szeretik is a testiséget, a szexuális élmények adta gyönyört, ezért libidójuk általában nem hagyja cserben őket.
Nem úgy azt a 43 éves nőt, aki kétszer ment feleségül a férjéhez azt remélve, második gyermekük születése helyrehozza párkapcsolatukat. Nem így történt. Az asszony soha nem tudta szerelemmel megszeretni a párját, és a szerelmeskedés utáni vágyakozás sem ébredt fel benne. Azt mondja: nem illenek össze, és nem működik köztük a „kémiai” vonzalom. Titkos hódolóját pedig nem meri közel engedni magához, mert nem akarja férjét megalázni. Álmában viszont sokat ábrándozik plátói szerelméről. Olyankor egekbe szökik a libidója, és csodák csodájára ki is elégül. Ez azonban soványka vigasz a csinos, okos, társas magányban élő nő számára. Felmérések szerint viszont több százezer hozzá hasonló nő és férfi él így hazánkban. Egészséges libidóval, de kielégítetlenül.

Ezek is érdekelhetnek