Garantált biztonság

Óriási a kereslet az étrend-kiegészítők iránt, Magyarországon a legálisan értékesített termékek forgalma eléri az évi negyvenmilliárd forintot. Ennyit költünk különböző vitaminokra és ásványi anyagokat tartalmazó szerekre, s ebben még nincsenek benne az interneten megvásárolható, gyakran bizonytalan eredetű és hatású áruk, melyek forgalma a becslések szerint hasonló, ha nem nagyobb összeget tesz ki.

Család-otthonHabik Erzsébet2018. 02. 08. csütörtök2018. 02. 08.
Garantált biztonság

Számos online árusított csodaszerről kiderült már, hogy nemhogy hatástalan, hanem kifejezetten káros az egészségre, ezért óva intenek bennünket a megvásárlásától. Ha biztosra akarunk menni, inkább a patikákban szerezzük be a szükséges készítményeket.

Februártól a gyógyszertárakban elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program, így a jövőben a speciális védjeggyel ellátott üzletekben megvásárolt termékekről tudhatja majd a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

Az étrend-kiegészítők speciális élelmiszernek minősülnek, forgalombahozatali eljárásuk eltér a gyógyszerekétől. Mindössze néhány adat alapján regisztrált termékké válhat a szer. A jövőben a hatóság e termékeknél kockázatértékelést végez majd, és azt is megnézik, hogy az adott készítményt hol gyártották.
 

Ezek is érdekelhetnek