Hangfoglalás mindenkinek

Koncertek, közönségtalálkozók, zenészek, hangszerek bolhapiaca is várja a vendégeket október 5. és 7. között Budapesten, a hetedik Hangfoglalás kiállításon. Az összes program ingyenes.

Család-otthonKovács Réka2012. 09. 29. szombat2012. 09. 29.
Hangfoglalás mindenkinek

A zenekedvelő családok, barátok, a profi és a hobbimuzsikusok számára évek óta kiemelt esemény a Hangfoglalás Hangszer-, Hang-, Fény-, Színpad- és Stúdiótechnikai Kiállítás. A budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban minden eddiginél nagyobb, 12 ezer négyzetméteres területen veszi át a főszerepet a zene. A látogatók több tízezer hangszert vehetnek kézbe és csaknem 300 ingyenes zenei esemény közül választhatnak. A rajongók találkozhatnak kedvenc előadóikkal, akik koncerteket, hangszerbemutatókat, közönségtalálkozókat tartanak.

Újdonság a hangszer-bolhapiac: használt gitárok, szintetizátorok, hegedűk, más hangszerek, továbbá erősítők, mikrofonok és mindenféle zenei eszközök cserélhetnek gazdát. Közép-Európa legnagyobb zenei demonstrációján az idén külön csarnokba kerülnek a hangos hangszerek, s lesz egy csendes terem is. A korábbi évekhez képest több színpadról szól majd az élő zene.

A profik mellett az idén bemutatkozik az a 19 fiatal zenekar is, amelyek megnyerték a Hangfoglaló Magyarország 2012. nevű, nagyszabású tehetségkutató-sorozat regionális döntőit. A bandák a kiállítás mindhárom napján délelőtt lépnek fel, s a rendezvény végén kiderül, melyikük kapja a fődíjat, vagyis az egymillió forint értékű hangszereket és hangtechnikai eszközöket.