Óvatosan a törülközővel!

Mozgás és koplalás nélkül gyors fogyás – ez sokak álma. Csakhogy a csodamódszerek veszélyesek is lehetnek – figyelmeztetnek az Ízületőr Program gyógytornászai. Egy japán orvos elmélete szerint a rossz testtartás felelős a hasi elhízásért, s ezt szerinte egyszerű gyakorlattal korrigálni lehet.

Család-otthonPalágyi Edit2016. 05. 24. kedd2016. 05. 24.
Óvatosan a törülközővel!

Ezek szerint egy hengerré hajtott törülközővel a derekunk alatt, meghatározott testtartásban kellene naponta néhányszor 5 percet feküdni, s máris elérnénk a kívánt hatást, a zsírpárnák olvadozni kezdenének. Csakhogy a gyógytornászok arra intenek, hogy görcs, húzódás, ideg- vagy porckorong-becsípődés is lehet a vége, ha bedőlünk a tanácsnak. A törülközős testtartás ugyanis erős hátrahajlásra kényszeríti az ülő életmóddal amúgy is igénybe vett gerincet, így a nyaki és a hátizmok meghúzódhatnak, a vállakat túlterhelhetjük, illetve a homorítás közben idegek vagy porckorongok csípődhetnek be.

A törülközős „edzés” a testtartást talán javíthatja, de a fogyást csak a rendszeres, nagy izomcsoportokat megdolgoztató mozgás – például futás, séta, kerékpározás, tánc, kertészkedés – eredményezheti.