Pénzt akarnak a frissházasok!

A házasulandók a vendégektől inkább pénzre vágynak, semmint ajándékra az esküvőjükön – derül ki egy friss angol kutatásból.

Család-otthonKovács Réka2010. 05. 06. csütörtök2010. 05. 06.
Pénzt akarnak a frissházasok!

A leendő házaspárok mintegy fele minden kertelés nélkül megmondja a násznépnek, hogy a pénz lenne a legjobb ajándék. A tradicionális ajándék-lista visszaszorulásának hátterében a kutatók szerint a gazdasági válság lelhető fel, habár a trend kétségkívül már korábban megkezdődött.

A szűkös anyagi keretek között a párok számára sokkal fontosabbá vált a praktikum, hogy a szükségtelen ajándékhalmazok helyett valóban hasznos dolgokat tudjanak beszerezni. A pénzen kívül a megkérdezettek 27 százaléka számára a nászúthoz való hozzájárulás a legkívánatosabb meglepetés, s mindössze 29 százalék körében népszerű továbbra is az ajándék-lista.

Catherine Westwood, az Esküvő Magazin szerkesztője szerint korábban a párok zavarban voltak, ha pénzkérésre került sor, de manapság azonban megnőtt az önbizalmuk, s a korábbi tradíciót felváltotta a rideg valóság.

Ehhez feltehetően hozzájárul az esküvő finanszírozási szokásainak változása is, hiszen a legtöbbször a párok maguk állják a nagy nap költségeit, s mindössze 26 százalék esetében vállalnak anyagi szerepet a szülők.

Ezek is érdekelhetnek