Sírva reszelünk

Akkor az igazi, ha orrfacsaróan csípős, könnyfakasztóan erős – vallják sokan a húsvéti sonka mellé való tormáról, amely jellegzetes aromájával nagyban hozzájárul az ünnep ízéhez.

Család-otthon(Wirth)2017. 04. 13. csütörtök2017. 04. 13.
Sírva reszelünk

A torma azonban nemcsak fűszernövény, hanem nélkülözhetetlen gyógynövény is, sőt előbb volt gyógynövény, s csak később kezdték különféle ételekhez adni. Illóolaj-tartalma gyökerének reszelésekor szabadul fel.
Tökéletes kiegészítője a marhasülteknek, füstölt és főtt sonkáknak, de fogyasztjuk még kolbászokhoz, főtt sertés- és marhahúsokhoz, de a savanyúságok tartósításánál is nélkülözhetetlen. Fiatal levele salátákba is kitűnő. A reszelt tormát felhasználhatjuk mártások és majonéz ízesítésére is.