Varázslatos ünnepvárás

Lázas készülődések közepette várjuk a karácsonyi ünnepeket. Az ünneplőbe öltözés természetes ilyenkor, de szívesen látjuk lakásunkat is az ünnep tiszteletére megújulva.

Család-otthonD. Tasnádi Marianna2007. 12. 21. péntek2007. 12. 21.
Varázslatos ünnepvárás

A karácsonyfa általában a gyerekes családoknál természetes kívánalom, de nem csak ők szeretik ezzel díszíteni a lakást. Sokan gondolják úgy, hogy lehet fa nélkül is ünnepváró hangulatot teremteni. Néhány ág is elegendő, hogy a fenyő illatát érezzük. Az adventi koszorú mellett néhány ágat a szoba falán lévő kép körül helyezhetünk el, és az asztali tálalásnál is dekorálhatjuk a tálat, a teríték mellé is tehetünk egy-egy picinyke ágacskát. A székeket is „felöltöztethetjük”: átkötjük színes szalaggal, azt pedig rögzítjük cérnával, hogy ne csúszkáljon. Sok-sok különböző nagyságú gyertyácskát helyezzünk el egy tálcán, ezek nagyon hangulatossá teszik az ünnepi estét. A tükör fölé a nagymama régi gyöngykészletéből készíthetünk függőket, és gyöngyöket akaszthatunk a karácsonyfára is. Nem okvetlenül fontos, hogy az üzletekben kapható hagyományos díszekkel dolgozzunk, minél eredetibb, annál varázslatosabb – és a sajátunk – lesz a karácsony.
Természetesen az asztalteríték is a megszokottnál elegánsabb ilyenkor. Egy szép terítőn egy színes vagy régi futó, egy ősrégi, szakadt csipkeabroszból megmaradt szép darab is dísze lehet az asztalnak. A szalvéta lehet textil, de kedves a színes, karácsonyi mintázatú papír is. Fontos, hogy ne csak egy papírszalvéta legyen személyenként, hiszen általában több fogású az ünnepi vacsora. Jó készülődést és boldog, békés ünnepet kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek