Wellness a fürdőszobában

Kényeztetés és kikapcsolódás – talán így lehet a legegyszerűbben elmondani a wellness szó jelentését. Minden idetartozik, ami ápolja a testet és a lelket: a fürdőzéstől a kozmetikai kezeléseken át a jógáig és a masszázsig. Hogy milyen a kényeztető délután télvíz idején? Nos, először is tegyünk fel halk, nyugtató zenét, s üljünk le egy fotelbe, kicsit rendezzük össze a gondolatainkat.

Család-otthonLengyel Gabriella2014. 02. 06. csütörtök2014. 02. 06.

Kép: Image: 0101544300, License: Royalty free, MODEL RELEASED. Woman relaxing in a bath., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia-Red Dot, Sciencephoto RF, Fotó: Profimedia-Red Dot

Woman relaxing in a bath
Image: 0101544300, License: Royalty free, MODEL RELEASED. Woman relaxing in a bath., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia-Red Dot, Sciencephoto RF
Fotó: Profimedia-Red Dot

Sokat javíthat a közérzetünkön a jól megválasztott illat. Tegyünk pár csepp citromlevet tálkányi vízbe, és helyezzük a fűtőtest közelébe, hadd párologjon. Gyógynövényboltokban vásárolhatunk citromfű- vagy eukaliptuszolajat, mindkettő hatékonyan fertőtleníti a levegőt a náthás, köhögős időszakban.

Szerencsére nem kell messzire mennünk, ha szeretnénk kicsit törődni magunkkal: épp elég, ha egy-két órára bezárkózunk a fürdőszobába. Mielőtt elkészítjük a fürdőt, radírozzuk le a testünkről a száraz, elhalt hámsejteket. Ehhez használjunk ká¬vés testradírt, csodálatosan puhává teszi a bőrt. A fürdősós, illatos fürdőzésre szánjunk legalább 20 percet, utána mossuk meg a hajunkat, s tegyünk rá pakolást, ahogy az arcunkra is. Szárítsuk meg a hajunkat, fehérítsünk kicsit a fogainkon, majd tegyünk ápolókrémet a lábunkra és a kezünkre.

Aztán üljünk vissza kényelmesen abba a fotelbe, ahonnan elindítottuk a wellnessprogramot. Megérdemeljük!