Élet-egészség

Hirdetés – A séta a legjobb orvosság – vallotta Hippokratész, és valóban: már félórányi intenzív gyaloglásnak is számos pozitív hatása van az egészségre. Ráadásul egy kényelmes gyaloglócipőn – és persze az erős elhatározáson – kívül semmi más nem kell hozzá.
Számos betegség forrása lehet a pajzsmirigy rendellenes működése, éppen ezért fontos annak megismerése, hogy az általa termelt hormon miként hat az ember szervezetére. Ebben léptek előre nagyot az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének kutatói egy ötletes fejlesztésnek köszönhetően.
Nem csak orvost, de patikust is bizalomból választunk, hiszen akárkinek nem panaszoljuk el apróbb-nagyobb nyavalyáinkat. Az igazi patika nem pusztán a gyógyszerek kiváltóhelye, s akad, ahová nem csak tanácsért, de szűrővizsgálatra is érdemes betérni.
Pontosan három hét után vége az antibiotikum-tabletták szedésének. Kissé furcsállottam a kúrát: miért pont 21 napos?
Ha minden igaz, jövőre mindennap lesz testnevelésóra az iskolákban. Vajon sikerül elérni, hogy a diákok életének szerves részévé váljon a mozgás?
A soványság kultusza a fiatalabb korosztályt is ostromolja, akik sokszor évekig képesek magukat éheztetni, csak hogy megtartsák törékeny alakjukat. Ezzel azonban nagyban növelik egy későbbi szívroham kockázatát.
Érdekes eredményre jutottak amerikai kutatók, amikor fogyókúrázók agyát vizsgálták. Kiderült: ha kell, agyunk saját magát falja fel.
A bölcsesség valóban korfüggő – derült ki egy tanulmányból, mely szerint az idősebbek jobb döntéseket hoznak, mint a fiatalok, akik olykor túl lobbanékonyak.
Az ecstasy lehet a rákbetegség kezelésének egyik új szere, miután a tudósok módosították annak összetevőit, növelve ezzel a tumor-gyilkos hatását.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.