Élet-egészség

Dr. Hevesi Krisztina az ország legismertebb és legszexisebb szexuálpszichológusa. Azt már lényegesen kevesebben tudják róla, hogy diplomahalmozó: közgazdász, újságíró, pszichológus, sportszakpszichológus és egészségfejlesztő szakpszichológus végzettsége is van. Munkabírása is elképesztő: egyetemi adjunktus, könyveket ír, saját YouTube-csatornáján és közösségi oldalán kiterjedt ismeretterjesztő munkát végez, és magánpraxisában fogadja a hozzá fordulókat. Sűrű életet él.
Hirdetés – Az ágy biztonságérzetet és kényelmet nyújt számunkra. Ezért nem javasolt félvállról venni a matrac, ágyrács vagy ágyneműhuzatok anyagát. Most a huzatokra fogunk összpontosítani: melyik anyag minőségi, kellemes, alkalmas allergiások számára és környezetbarát?
Hirdetés – Lelkes, és mindenre elszánt túrázók esetleg csak legyintenek erre a címre, hiszen kirándulni szinte bármikor, bármilyen időben lehet. De ne felejtsük el, hogy nem mindenki leli örömét abban, ha fogat vacogtató hidegben, esetleg dagonyától hemzsegő utakon, vagy bokáig érő hóban elsüllyedve rója a kilométereket az ország kedvelt kirándulóhelyein.
Hirdetés – A séta a legjobb orvosság – vallotta Hippokratész, és valóban: már félórányi intenzív gyaloglásnak is számos pozitív hatása van az egészségre. Ráadásul egy kényelmes gyaloglócipőn – és persze az erős elhatározáson – kívül semmi más nem kell hozzá.
Számos betegség forrása lehet a pajzsmirigy rendellenes működése, éppen ezért fontos annak megismerése, hogy az általa termelt hormon miként hat az ember szervezetére. Ebben léptek előre nagyot az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének kutatói egy ötletes fejlesztésnek köszönhetően.
Nem csak orvost, de patikust is bizalomból választunk, hiszen akárkinek nem panaszoljuk el apróbb-nagyobb nyavalyáinkat. Az igazi patika nem pusztán a gyógyszerek kiváltóhelye, s akad, ahová nem csak tanácsért, de szűrővizsgálatra is érdemes betérni.
Pontosan három hét után vége az antibiotikum-tabletták szedésének. Kissé furcsállottam a kúrát: miért pont 21 napos?
Ha minden igaz, jövőre mindennap lesz testnevelésóra az iskolákban. Vajon sikerül elérni, hogy a diákok életének szerves részévé váljon a mozgás?
A soványság kultusza a fiatalabb korosztályt is ostromolja, akik sokszor évekig képesek magukat éheztetni, csak hogy megtartsák törékeny alakjukat. Ezzel azonban nagyban növelik egy későbbi szívroham kockázatát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.