Több hús a kispiacon

- A jelenlegi 50-ről 200 kilogrammra emelkedhet a kistermelői hústermék előállításának heti korlátja, amennyiben a jövőben módosul a most érvényben lévő rendelet - nyilatkozta a közszolgálati rádiónak Deák Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője.

Gazdálkodás2006. 06. 23. péntek2006. 06. 23.
Több hús a kispiacon

- Van egy különleges eset, amikor a kistermelésben előállított élelmiszerek úgynevezett termelési régión belül kerülhetnek értékesítésre. A kistermelő megyéjében, illetve a szomszédos megyékben lehet ezeket a termékeket eladni. Ez azért okozhat nehézséget, mert például Budapestet Pest megye veszi körül, és akkor a jelen rendelet szerint Budapest piacaira csak Pest megyéből lehet jogszerűen felszállítani ilyen kistermelői élelmiszert. Hogy ezt megoldjuk, a rendeletet úgy kell módosítani, hogy Pest megyét övező megyékből is fel lehessen hozni Budapest piacaira ezeket a termékeket.
Ha valaki kistermelői élelmiszer-előállítás keretében kíván élelmiszert gyártani, be kell jelentkeznie a területileg illetékes állategészségügyi ellenőrző állomáshoz, amely regisztrálja a termelőt, s a hatósági kistermelői környezet ellenőrzése után ad ki engedélyt az élelmiszer előállítására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek