Gazdanet

Ezentúl nem csak a fogyasztó elé kerülő termékek eredetét, minőségét, megfelelőségét vizsgálhatja a fogyasztóvédelmi hatóság, hanem már a raktárakban, a nagykereskedőknél, az importőrbázisokban fellelhetőekét is.
A parlament a minap elfogadta a mezőgazdasági krízisbiztosításról szóló jogszabályt, így már négy lábon áll az ágazat kockázatmérséklését szolgáló rendszer. A piaci zavarok okozta veszteségek kompenzálása 2021-től indulhat el.
A piros és fekete ribiszke egyaránt rostban gazdag, bőven van bennük C-vitamin és ásványi só (magnézium, vas, kalcium).
A nagy állami földárverések hatása elmúlt, évek óta egyre kisebb mértékben emelkedik a föld ára: tavaly már csak 1,1 százalékkal – derült ki a Takarék Csoport elemzéséből. Az osztatlan közös tulajdon jövő évtől tervezett felszámolása megmozgathatja majd a piacot.
„Szeresd az embert, légy alázatos a termőföld iránt, élj a hivatásod talentumaival a jó cél és a fejlődés érdekében!” – ez az életmottója a hódmezővásárhelyi Sipos Józsefnek, aki egy személyben agrármérnök, növényorvos, kertészeti tanácsadó, tanár és méhész.
Egyre több fontosabb részlet lát napvilágot abból a tervezetből, amelyet az Európai Bizottság állított össze a közösség 2030-ig tartó időszakára vonatkozó környezet- és klímapolitikája alapját jelentő Zöld Megállapodásról.
Ha május közepén megállunk a kiskunsági akácerdőkben, az embernek az az érzése támad, mintha beköltözött volna egy kaptár közepébe. A méhek zümmögése a távolabb eső legelőkig is elhallatszik.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.