Gazdanet

Annyira sok ponton van éles vita az unión belül a várhatóan csak két év múlva hatályba lépő új Közös Agrárpolitikáról, hogy annak ma szinte kiszámíthatatlan a végleges formája. Így az erről megjelenő elemzések is igen tág határok között „mérik” az új rendelkezések, támogatások várható gyakorlati hatását.
A lemosózás azért is előnyös, mert ilyenkor már nem árthatunk az olyan növényeinknek sem, melyeket például a réz – nagyobb, de akár kisebb koncentrációban is – leégetne, károsítana.
Az egyik szemük sír, a másik meg nevet. Eszerint az időjárás alakítja a gazdálkodók kedvét: a földbe került magnak, a kikelt vetésnek kell a csapadék, viszont az ara­­tás­­hoz, a földmunkákhoz nem. Eső lesz bőven, de jó lenne, ha a hideg még egy hónapot várna.
Habár az uniós Tanácsban a mezőgazdasági szakminiszterek és az Európai Parlament végeredményben pontot tett a két és fél éve tartó belső vitákra, egyeztetésekre, az unió agrárpolitikájának részletei még nem véglegesek: a Parlament, a Bizottság és a Tanács hármas egyezkedése még hátra van.
Szentkirályon közmunkások szorgoskodnak az önkormányzati zöldség-gyümölcsösben. Édenkertnek nevezték el a helyiek, ami némileg túlzás, de valahol mégis kifejezi az áhított állapotokat: itt ugyanis minden földi jó megterem, amit feldolgozás után a közétkeztetésben hasznosítanak, illetve télire eltett befőtt, savanyúság formájában halmoznak a spájz polcaira.
Hirdetés – A falvakban és a városokban egyaránt problémát okoznak a rágcsálók. Amellett, hogy a házi egerek, megrágcsálhatják a téli betevőt, a patkányok pedig előszeretettel fogyasztják az állatoknak szánt terményeket, gabonákat, kukoricát, számos kórokozót hordoznak, illetve terjesztenek.
Hirdetés – A szép és ápolt kert rendkívül fontos, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban. Viszont aki már lakott kertes házban, pontosan tudja, hogy a kert ápolása időigényes és embert próbáló folyamat. Mint mindennél, itt is kulcsfontosságú a tervezés, amivel rengeteg időt nyerhetünk és megkönnyítjük a saját életünket. Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelni a kert tervezésénél!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.