Hihetetlen: 300 ezren főznek pálinkát az országban!

Az Agárdi Pálinkafőzde szilvapálinkája lett a XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny győztese. A pálinkát a korábbi évek nyertes párlataival együtt, megőrzendő nemzeti kincsként helyezték el külön vitrinben a Mezőgazdasági Múzeumban

Gazdanet2011. 12. 06. kedd2011. 12. 06.
Hihetetlen: 300 ezren főznek pálinkát az országban!

- Magyarországon mintegy 300 ezren foglalkoznak pálinkafőzéssel. A gazdasági válság idején fontos, hogy az ország minőségi termékek készítésével foglalkozzon. A magyar pálinka ismertté válását és minőségének fenntartását pedig az ehhez hasonló versenyekkel lehet biztosítani - hangsúlyozta Habsburg György, Magyarország európai uniós nagykövete, a verseny fővédnöke.

A Gyulán áprilisban zajlott versenyre összesen 791 tétel érkezett nemcsak Magyarországról, hanem többek közt Szlovákiából, Csehországból, Romániából, sőt Örményországból is. Nyolcvanhat párlat kapott aranyérmet, közülük húsz champion minősítést. Utóbbiakból választotta ki most a zsűri a legjobbat, az agárdi szilvapálinkát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek