A gépeké a főszerep – idén is Agromashexpo

Hagyományos és a legmodernebb, számítógépes vezérlésű gépek, ekék és űrhajó. Január 29-ig négy pavilonban mintegy 200 kiállító várja a látogatókat a Hungexpo területén, az AGROmashEXPO-n, az egyik legnagyobb agráripari találkozón.

GazdanetO. Horváth György2022. 01. 29. szombat2022. 01. 29.

Kép: Traktor kisgép technológia fiatalok generációváltás feljődés OMÉK Kistermelői piac, vásárló, eladó Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Hungexpo Budapest 2021.10.07 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld, Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

A gépeké a főszerep – idén is Agromashexpo
Traktor kisgép technológia fiatalok generációváltás feljődés OMÉK Kistermelői piac, vásárló, eladó Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Hungexpo Budapest 2021.10.07 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Mit tegyünk a klímaváltozással, melyek az alternatív tápanyag-gazdálkodás lehetőségei, mennyire földközeli az űrtechnológia, mi van a kiskertekkel, hogyan áll a gabonatermesztés helyzete? – többek között e kérdésekre is választ kaptak-kaphatnak az érdeklődők a beszélgetések, fórumok, szakmai napok során.

Miként kapcsolható e szegmenshez, illetve az élelmiszer-gazdaság más ágaihoz a támogatáspolitika, mi vár ránk 2023-tól? – e felvetésekről is hallhat a szakértőkkel folytatott beszélgetések során a kiállításra látogató. Január 28-án az ökológiai ágazat jelenlegi helyzetéről, valamint a hazai szójatermesztés eredményeiről tudhatunk meg többet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet jóvoltából.

Aki csak bámészkodni jön, eltáthatja a száját, amikor például a PREGA AgRobot Show látványos bemutatóin megnézi a mezőgazdasági robotika legizgalmasabb fejlesztéseit. A Marton Genetics cégcsoport csaknem 300 négyzetméteres űrbázisstandján az agrárium űrtechnológiáiról, valamint a galaktikus kutatásokról értesülhetnek a látogatók.

A standon a Szojuz–35 űrhajó landoló egysége is látható, amellyel Farkas Bertalan és Valerij Nyikolajevics Kubaszov 1980. június 3-án, nyolcnapos űrutazásuk végén beléptek a Föld légkörébe.

Ezek is érdekelhetnek