Cseh Tamást ünneplik Kőbányán

Harmadszorra hirdette meg a 2009-ben elhunyt Cseh Tamás emlékére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ a nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók versenyét, melyre már lehet jelentkezni.

GazdanetO. Horváth György2014. 11. 21. péntek2014. 11. 21.
Cseh Tamást ünneplik Kőbányán

Tavaly és tavaly előtt két kategóriában, Cseh Tamás dalainak éneklésével és a dalokhoz kapcsolódó képzőművészeti alkotásokkal - fotó, videoklip, festmény, grafika, kisplasztika stb. - lehetett pályázni. Ebben az évben e kettőn kívül, új kategóriaként „Rubinpiros tangó” címmel Cseh Tamás által szerzett és előadott dalokra bármely táncműfajban koreográfia készítésével, és annak bemutatásával is versenybe lehet szállni.

A pályázatok hozzájárulnak ahhoz, hogy Cseh Tamás munkássága és életfilozófiája tovább éljen a művészetekben, és a versenyzők művészi alkotásukkal továbbítsák ezt az üzenetet. A zsűri tagjai: Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház) Bozsik Yvette táncművész, Feledy Balázs művészeti író, Kátai Zoltán énekmondó, Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán zeneszerző (Makám együttes,) Mispál Attila filmrendező, Parais István táncpedagógus és Tóth Zsolt operatőr.

A pályaművek előzetes zsűrizése után az előadók és alkotók meghívást kapnak, hogy produkciójukat a kulturális központ színpadán, élőben is bemutathassák 2015. január 24-én, szombaton 14 órától, ahol a zsűri tagjai értékelik a pályázatokat. A legjobbnak bizonyuló produkciók a gálaesten 2015. január 24-én 18 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban hivatásos művészek társaságában lépnek fel.

Díjak mindhárom kategóriában:
I. helyezett 100-100 ezer forint
II. helyezett 50-50 ezer forint
III. helyezett 30-30 ezer forint, melyet a nyertes pályázók a színpadon vehetnek át.

Pályázati felhívás részletei, nevezési lapok, és további információk a www.korosi.org honlapon, illetve a facebook oldalon http://www.facebook.com/csehtamasnap olvashatók.