Jöhetnek a törökök - Felpöröghet a húsexport

Ismét akadálytalan a magyar szarvasmarhák és juhok exportja Törökországba, miután bizonyítottan teljesítettük a kéknyelv-betegségtől való mentességünket.

GazdanetO. Horváth György2018. 09. 18. kedd2018. 09. 18.
Jöhetnek a törökök - Felpöröghet a húsexport

A magyar állategészségügyi hatóság járványügyi intézkedései nyomán hazánk az idei évben teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv betegségtől való mentességre vonatkozó feltételeit. Ennek eredményeképpen a török hatóság, elismervén a hazai intézkedések hatékonyságát, feloldotta minden ehhez kapcsolódó korlátozó intézkedését. A szarvasmarhák és kiskérődzők kivitele így hazánk egész területéről akadálytalanná vált.

A szarvasmarhákat és juhokat megbetegítő kéknyelv betegség 2015-ös megjelenése óta ezen állatok exportja számos harmadik országba akadozott, Törökországba csak bizonyos területekről, kiegészítő feltételek teljesítése esetén valósulhatott meg. A magyar állategészségügyi hatóság a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy a még fennálló kereskedelmi korlátozásokat enyhítse, illetve új piacokat nyisson a magyar vállalkozók számára.

Ezek is érdekelhetnek