Még leadható a támogatásigénylés!

Újabb hónapot kaptak a támogatásigénylők, legalábbis a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatos igénylés leadásának határidejét november végéig meghosszabbították - olvasható ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közleményéből.

GazdanetO. Horváth György2009. 10. 26. hétfő2009. 10. 26.
Még leadható a támogatásigénylés!

A pályázatot az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) hirdette meg, "Önálló, építéssel nem járó gépek, berendezések beszerzése" címen. Soproni Horváth Lajos, (MVH) sajtófőnöke felhívta a figyelmet, hogy csak a kifizetési kérelem benyújtási határideje változott, minden egyéb tekintetben továbbra is a támogatás kifizetésének igényléséről szóló MVH közlemény az irányadó.

A támogatási igényeket a gazdálkodók június 15. és július 15. között nyújthatták be. A feltételek a korábbi, mintegy másfél évvel ezelőtt lebonyolított hasonló projekt kiírásainak felelnek meg. Eszerint 25 százalékos támogatás igényelhettek a növénytermesztésben használt eszközök beszerzéséhez, míg 35 százalékos támogatást kaphatnak mindazok, akik az állattenyésztés kiszolgálásával összefüggő berendezéseket, gépeket vásárolnak. A gazdálkodók az idén már megvásárolt gépeik után is igényelhették a támogatást.

A támogatási forrás összege mintegy 30 milliárd forint, ennek segítségével mintegy 90-100 milliárd forint összegű beruházás valósítható meg.

 

 

Ezek is érdekelhetnek