Most már tényleg beperlik a Négy Mancsot!

Hitelrontásért perli be a Négy Mancs állatvédő szervezetet a Baromfi Terméktanács. Kezdeményezésüket az agrártárca és vezetője, Gráf József is támogatja -írja a Napi Gazdaság.

GazdanetSzabad Föld Online2009. 11. 10. kedd2009. 11. 10.

Fotó: AFP/Getty Images

GERMANY-CHRISTMAS-GEESE-FARM Fotó: AFP/Getty Images

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar termelők szerint egyértelműen gazdasági célok állnak a Négy Mancs osztrák szervezetének újabb lejárató kampánya mögött. A Baromfi Terméktanács szerint a magyar libahús elleni újabb kampánynak egyetlen célja, hogy a korábbi akciók által már megroppantott, egyébként pedig a baromfiipar legjövedelmezőbb ágának számító magyar kacsa- és lúdtermelést olcsón lehessen felvásárolni.

Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke szerint a Magyarországon indítandó per alapját az állatvédő szervezet osztrák képviselőjének múlt heti nyilatkozata adja, amelyben a forgalomba kerülő hízott libák húsát betegnek nevezte, amelyben állítólag antibiotikumot is talált egy állítólagos vizsgálat.

Az érdekvédelmi szervezet vezetője úgy látja: a kijelentés már nemcsak a termelőket érinti, de a teljes magyar élelmiszer-biztonsági hatósági munka hitelességét, megbízhatóságát is megkérdőjelezi.

Emlékezhetünk, hogy már tavasszal is megfizsgálták a baromfisok egy per lehetőségét, de akkor lemondtak róla.

Ezek is érdekelhetnek