Hazai élet

A hazaiak közül az első, Európa 110 vezető állatkertje között pedig a 17. helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert a Sheridan-lista szerint.
A krimi élt, él és élni fog. Már csak azért is ki merem ezt jelenteni, mert világszerte a legmagasabb példányszámban Agatha Christie könyvei keltek el, csak a Bibliából adtak el többet. A műfaj ma reneszánszát éli, de nem csupán olvasmányként! Fához bilincselt talányos üzenetek és vacsora mellé tálalt gyilkosságok jelzik, mennyire éhezünk a rejtélyekre…
Úgysem lesznek meg a felelősök. Bár nem végeztem felmérést, az bizonyos, hogy ezt a véleményt nem egy károsulttól hallottam a vörösiszap által sújtott Kolontáron. Igazuk lesz-e a kétkedőknek vagy sem, azt az idő dönti el, az azonban bizonyos, hogy a parlament bizottságot állított fel a vizsgálódásra, amely legutóbb múlt szerdán ülésezett.
Tavaszi bortúránk hová máshová is vezethetne, mint Badacsonyba, ahol is az egy négyzetkilométerre jutó borosgazdák száma egészen biztosan messze üti az országos átlagot. Több mint kétezer éves hagyománya van errefelé a szőlőművelésnek és borkészítésnek.
Őrmester elvtárs, mi a teendő, ha rálépünk egy aknára? Ötven méter magasra felrepülni és nagy területen szétszóródni!
Tanulni szeretnének a cigányok, segítsetek! Ezzel a kéréssel fordult a bajnai plébános és a kisebbségi önkormányzat vezetője az esztergomi ferencesekhez. Ők pedig tanárokat küldtek. A diákok azóta földrajzból már le is érettségiztek.
Érpatak nem is olyan rég még egy volt a sok, reménytelenségbe süllyedt magyar falu között. Bűnözés, szegénység, segélyért marakodó emberek jellemezték. Aki csak tehette, menekült. Meg is lett az „eredménye”. A telkek, a házak elértéktelenedtek, a pár éve épített, impozáns külsejű általános iskola üres, lakat lóg az ajtaján. A közelmúltban azonban gyökeres változások következtek be a falu életében…
Van, aki borral várja vendégeit, van, aki programot is szervez nekik. Egy a lényeg: vonzóvá szeretnék tenni a falusi turizmust, az őszi szünetben még akciós áron is üdülhetünk vidéken.
Izsákon egy helyi vállalkozó elhatározta, hogy „visszaadja” a református templom ellopott toronyóráját. Az ötletből pár hónap alatt valóság lett. Vasárnap ünnepelt a helyi gyülekezet: helyrezökkent számukra az idő.

Friss cikkek

Megjelent a Szabad Föld legújabb száma
2022.09.30.
Templomrombolók kora
Tanultak és szülnének
Legszebb perceink
Az Állatorvostudományi Egyetem és a Rákvakcina BVM Kft. együttműködik egy új kutatás érdekében
Látásmódok találkozása
Hogyan lehet csatlakozni a Mediaworks Tehetséggondozó Programjához?
Újabb kurzust indít a Mediaworks Tehetséggondozó Program
2022.09.23.
Lúdas Matyi – fóliában
A Gymnema Sylvestre 6 lenyűgöző egészségügyi előnye
Pletykák kereszttüzében
Hívogató kéz a hegyen
Nem hallgatni, beszélni
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.