Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Októbertől ezzel a címmel új kiadványt indít a Szabad Lap Kiadó. Gasztronómiai havilapunkkal - ha úgy tetszik, receptújsággal - hiánypótlásra vállalkozunk: a főzéssel foglalkozó magazinok kavalkádszerű piacán a vidéki, több évszázados hagyományra és tapasztalatra épülő étkezési kultúra természetes sokszínűségének (újra)felfedezésére készülünk.
Újból felfedezni és bemutatni mindazt, amitől különleges, egyedi és szép ez az életforma és életmód. Előrecsomagolt, félkész világ helyett teret adni - a konyhakerttől a befőttes üvegig, a borjútól a füstölt bélszínig - a "csináld magad!" örömének, a gyakorlatias, házias fortélyoknak. Receptjeink tükrözni fogják az évszakok változását, ezzel együtt ételeink alapanyagai is egyfajta természetes körforgásban követik majd egymást azzal a nem titkolt szándékkal, hogy abból gazdálkodjunk, ami épp friss körülöttünk, amit - ha kimegyünk a piacra - az időszerű kínálatból könnyedén megvásárolhatunk. Ezzel párhuzamosan nemzetközi ízelítőt adunk más nemzetek vidéki, "country style" stílusú étkezési kultúrájából, bemutatva, hogyan lesz a puliszkából polenta az olaszoknál, Mexikóban kukoricalepény, hogyan pácolja a húst, füstöli a sonkát a toszkán, a provence-i vagy a bajor gazda.
Magazinunk legizgalmasabb "fejezetének" szánjuk az olvasók által beküldött receptek közlését - mesterszakácsunk által kipróbálva, megfőzve, lefotózva, sőt díjazva! Az A hónap étele címet elnyert ételleírás beküldőjét kiadónk 50 000 forint pénzjutalomban részesíti!
A Vidék Ízei hasábjain hónapról hónapra bemutatjuk egy-egy vidéki étterem messze földön híres, ízletes receptjeit, újabb játékba vonva szakácsokat, étterem-tulajdonosokat: Szabad Föld védnöki táblával - s a táblatulajdonosok névsorának állandó közlésével - jutalmazzuk azokat, akik a mi Étlapunkról tallózva gazdagítják vendéglőjük kínálatát.
Egyetlen étkezéssel foglalkozó újságból sem hiányozhatnak a fogyókúrás, diétás receptek, de a már kialakult betegségekre ajánlott, biztonsággal fogyasztható, finom ízek leírását is megtalálják nálunk. Első számunkban a cukorbetegséggel foglalkozunk. Akik viszont a csillagok állásához kívánják igazítani táplálkozásukat, azoknak a gasztrohoroszkópot ajánljuk.
Minden számunk állandó eleme lesz a piaci árkörkép, a gasztronómiai rendezvények beharangozása. A gazdák, (ős)termelők saját maguk által termelt portékáikat ingyenesen kínálhatják apróhirdetés rovatunkban.
Kiknek szól ez a lap? Mindazoknak, akik szeretnek enni és imádnak főzni. Azoknak a városlakóknak, akikben nosztalgikus hangulatot ébreszt a friss tej íze meg a meleg cipó illata, s azoknak a vidéken élő embereknek, akik kíváncsiak arra, hogy jól megszokott ételeik milyen ízvilágban kerülnek terítékre a szomszéd asztalán vagy egy távoli országban, akik fogékonyak arra, hogyan ötvöződik hagyomány és újdonság a vidék ízében.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu