A Vidék Íze

Októbertől ezzel a címmel új kiadványt indít a Szabad Lap Kiadó. Gasztronómiai havilapunkkal - ha úgy tetszik, receptújsággal - hiánypótlásra vállalkozunk: a főzéssel foglalkozó magazinok kavalkádszerű piacán a vidéki, több évszázados hagyományra és tapasztalatra épülő étkezési kultúra természetes sokszínűségének (újra)felfedezésére készülünk.

Hazai élet(markos)2005. 08. 26. péntek2005. 08. 26.
A Vidék Íze

Újból felfedezni és bemutatni mindazt, amitől különleges, egyedi és szép ez az életforma és életmód. Előrecsomagolt, félkész világ helyett teret adni - a konyhakerttől a befőttes üvegig, a borjútól a füstölt bélszínig - a "csináld magad!" örömének, a gyakorlatias, házias fortélyoknak. Receptjeink tükrözni fogják az évszakok változását, ezzel együtt ételeink alapanyagai is egyfajta természetes körforgásban követik majd egymást azzal a nem titkolt szándékkal, hogy abból gazdálkodjunk, ami épp friss körülöttünk, amit - ha kimegyünk a piacra - az időszerű kínálatból könnyedén megvásárolhatunk. Ezzel párhuzamosan nemzetközi ízelítőt adunk más nemzetek vidéki, "country style" stílusú étkezési kultúrájából, bemutatva, hogyan lesz a puliszkából polenta az olaszoknál, Mexikóban kukoricalepény, hogyan pácolja a húst, füstöli a sonkát a toszkán, a provence-i vagy a bajor gazda.
Magazinunk legizgalmasabb "fejezetének" szánjuk az olvasók által beküldött receptek közlését - mesterszakácsunk által kipróbálva, megfőzve, lefotózva, sőt díjazva! Az A hónap étele címet elnyert ételleírás beküldőjét kiadónk 50 000 forint pénzjutalomban részesíti!
A Vidék Ízei hasábjain hónapról hónapra bemutatjuk egy-egy vidéki étterem messze földön híres, ízletes receptjeit, újabb játékba vonva szakácsokat, étterem-tulajdonosokat: Szabad Föld védnöki táblával - s a táblatulajdonosok névsorának állandó közlésével - jutalmazzuk azokat, akik a mi Étlapunkról tallózva gazdagítják vendéglőjük kínálatát.
Egyetlen étkezéssel foglalkozó újságból sem hiányozhatnak a fogyókúrás, diétás receptek, de a már kialakult betegségekre ajánlott, biztonsággal fogyasztható, finom ízek leírását is megtalálják nálunk. Első számunkban a cukorbetegséggel foglalkozunk. Akik viszont a csillagok állásához kívánják igazítani táplálkozásukat, azoknak a gasztrohoroszkópot ajánljuk.
Minden számunk állandó eleme lesz a piaci árkörkép, a gasztronómiai rendezvények beharangozása. A gazdák, (ős)termelők saját maguk által termelt portékáikat ingyenesen kínálhatják apróhirdetés rovatunkban.
Kiknek szól ez a lap? Mindazoknak, akik szeretnek enni és imádnak főzni. Azoknak a városlakóknak, akikben nosztalgikus hangulatot ébreszt a friss tej íze meg a meleg cipó illata, s azoknak a vidéken élő embereknek, akik kíváncsiak arra, hogy jól megszokott ételeik milyen ízvilágban kerülnek terítékre a szomszéd asztalán vagy egy távoli országban, akik fogékonyak arra, hogyan ötvöződik hagyomány és újdonság a vidék ízében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek