Házunk tája

Aki nem tudja, hogy éjszakánként hová tűnik a kertjében a nőszirom (írisz) leveléből egy-két centis darabka, most figyeljen: nem a sokak által vádolt csigák tehetnek arról, hogy a kardpenge formájú levelek csúfossá válnak.
Hívek tömege várta Csíksomlyón a katolikus egyházfőt. Sokan kíváncsiak arra, milyen ember ő valójában?
Ritka, különleges madarunk a kígyászölyv, nagy élmény látni, amint kiterített szárnnyal köröz a vadászterülete fölött. Sajnos e látvány egyre kevesebbek része, mivel hazai fészkelő állománya csupán 25–50 közötti párra tehető, s inkább csökkenő irányt mutat.
Nyolcezer négyzetméteres kertet művelnek Gyenes Jánosék Szadán, a Margita aljában. Ad munkát bőven, de meg is van az eredménye. A múlt évben első díjat kapott a falu takaros portái között, ez év tavaszán pedig elismerő oklevéllel jutalmazták a Magyarország legszebb konyhakertjei pályázaton.
Nemrég új, a kutyáinkat támadó kórságról számoltak be a szakemberek annak kapcsán, hogy már nem csak a törpe-, hanem az úgynevezett lepkeszárnyú szúnyogoktól is védeni kell négylábú barátainkat és saját magunkat is.
Most aztán megkaptuk, amire vártunk: a héten is szépen esett. Azzal együtt, hogy a földeknek, kerteknek nagyon kell a csapadék, a lassan melegedő időben, a víz és pára jelenlétével együtt már a növényvédő tudást is elő kell csalogatnunk. Nézzük, mire figyeljünk, mire számíthatunk a következő napokban.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.