Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Úgy tartják a szőlősgazdák, hogy egymástól is sokat lehet tanulni - hát még ha szakemberek is segítenek benne! Zalaegerszegen hagyománnyá vált, hogy Egerszeghegyen kikeletkor borversenyt rendeznek. Ilyenkorra már összeérik a nedű, és erényei, hibái erőteljessé válnak. A bírálók minderről a minták sorszáma alapján, egyenként beszélnek, így senkinek sem kell restellkednie az előforduló hibák miatt, a dicséretet viszont a magukénak érezhetik.
Az idei gazdatalálkozón ismertem meg Harangozó Boldizsárt, aki két aranyérmes minősítést nyert divatos szóval élve cuvée (magyarul: házasított) fehérboraival. Elmondta, hogy igazi hobbitermelő, mindössze kétszáz négyszögölnyi ültetvényt művel, a fortélyokat könyvekből tanulta el. És már hat esztendeje jár borversenyekre. Huncutul hunyorítva hozzáfűzte: "De aranyérem mindig jutott." Főleg Olaszrizling, Tramini, Szürkebarát, Chardonnay fajtái vannak. Fő irányelve: a szőlőt nem szabad magára hagyni, mert megsértődik. Ennek szellemében már kora tavasszal egyenként foglalkozik a tőkékkel.
Először is kitányérozza a tőkék környékét, és a harmatgyökereket lemetszi. Így a mélyre nyúló talpgyökerek dolgoznak. Ennek eredménye, hogy egyenletesebb lesz a tápanyag- és vízfelvétel, sohasem mutatkozik tehát sárgulás a szőlőleveleken.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu