Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A sajt illata évről évre Gyomaendrődre csalogatja az emberek ezreit, tavaszonként itt rendezik meg a nemzetközi sajt- és túrófesztivált. Az ország minden részéből érkeztek sajtkészítők. Bényei Gábor és felesége Dióstanyáról jár ide négy éve, specialitásuk a grillezett kecskesajt. Bényei úr tavaly az év sajtmestere lett, idén első díjat kapott, de amire a legbüszkébb: termékei elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer minősítést. Nagyon egészségesek ezek a kézműves biotermékek. Ludászky Gyula, az Instantpack Kft. ügyvezető igazgatója szintén büszke újdonságaikra, a füstölt bioparenyica natúr tehénsajtra, a tehéntejes gomolyára és a körített juhtúróra, ami arany oklevelet kapott. Szerencsére az eladásokban még nem érezhető a válság.
Ugyanezt mondta az izsáki Alföldi Garabonciás Kft. ügyvezetője, Kocsis Pál is, aki szerint az emberek inkább „tíz dekánként” vásárolnak. A társaság elkezdte a kecskejoghurt és -tej palackozását is, amitől sokat várnak a piacon. A gyomai Bethlen Sajt Kft. sajtmestere, Szalai Zoltán is fejlődésről, új termékekről számolt be: a penészes és a krémsajtról. Ők többféle, különböző ízesítésű kecske- és tehénsajtot állítanak elő, méghozzá az itt tanuló diákok részvételével. Szomorúbb dolgokról számolt be a Cosinus Gamma Kft. főnöke, Nemes Nagy Ferenc, aki szerint csak úgy maradhatnak talpon, ha forgalomnövekedésük lesz. Máris piacot vesztettek, aminek következtében tíz embert el kellett küldeniük. Pedig tizenötféle termékkel vannak a piacon.
T. L.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu