Gumizsuzsi pálinkázik

Ha május, akkor Pálinkafesztivál a Városháza Parkban. A hagyományosan május második hétvégéjén megrendezésre kerülő fesztiválon az idén is több mint háromszázféle gyümölcspárlat, ínycsiklandó ételkülönlegességek és kitűnő zenei programok várják a nagyközönséget.

Hírek, információkPethes József2009. 05. 06. szerda2009. 05. 06.
Gumizsuzsi pálinkázik

Május 7-10. között, tehát csütörtöktől vasárnapig immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Pálinkafesztivál, ahol a hazai pálinkafőzők színe-java mutatja be legkiválóbb párlatait. Az ismert, nagy főzdék mellett helyet kapnak a kis családi vállalkozások, a különlegességek. A fesztivál szervezői nem korlátozzák a pálinkatörvény által pálinkának minősülő italokra a kínálatot, hanem tágabban értelmezik azt, és lehetőséget nyújtanak minden olyan párlatnak, amely alkoholtartalmát kizárólag gyümölcs lepárlásával érik el. Így nem maradnak el az igen népszerű mézes párlatok, a borpárlatok és a nem hazai gyümölcsből készült különlegességek sem.

A pálinkák mellett a fesztivál zenei programkínálata is felettébb vonzó. A négy nap során számos hazai élvonalbeli és tehetséges fiatal fellépőt láthatunk majd. Az első napon például a Hot Jazz Band lép színpadra. Pénteken este Roy és Ádám, Takács Eszter és Gumizsuzsi, valamint az Anselmo Crew szórakoztatja az egybegyűlteket. Ez utóbbi zenekar sajátos módon ötvözi a latin-amerikai, anatóliai, afrikai és balkáni tradicionális zenét az olyan urbánus stílusokkal, mint a hiphop, a salsa vagy a reggae.  A szombati koncertsorozat záró fellépője a Besh o DroM, akik zenéjükben különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból kiemelt népzenei elemeket ötvöznek, ezáltal egyedi hangvétel, dal- és ritmusvilág kel életre. Vasárnap délután egy különleges koncerttel egybeszőtt színházi produkció kerül színpadra. A „De jajj!” egyfelvonásos, élőzenés darab, melynek során négy tehetséges fiatal színész – Tompos Kátya, Szőcs Artúr, Zöld Csaba, Balogh Rodrigó – rendkívül szórakoztató, fordulatokkal teli cigány népmesét ad elő.

A kiváló pálinkák és zenei csemegék mellett ínycsiklandó szárazkolbászok, gyümölcslekvárok, sajt- és kávékülönlegességek, valamint helyben sütött grill ételek teljesítik ki a gasztronómiai élvezeteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek