Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend immáron harmadszor rendezi meg a Magyarok Nagy Asztala elnevezésű gasztronómiai fesztivált. Június 5-től 7-ig várják az érdeklődőket a Vajdahunyad várban.
Az alapötletet Benke László A Magyarok Asztala című könyve adta, melyben a négyszeres olimpiai bajnok, Oscar-díjas mesterszakács átfogóan mutatja be a magyar konyhakultúra fejlődését a honfoglalástól egészen napjainkig. A mostani különleges gasztronómiai kalandozásra pedig a 2005 decemberében alakult Első Magyar Fehérasztal Lovagrend invitál bennünket, mely feladatának tekinti a magyar gasztronómia országon belüli és a nemzetközi színtéren való képviseletét.
A háromnapos rendezvény főszereplője a hal: megtudhatjuk, milyen szerepe volt a magyar konyhában a honfoglalástól egészen napjainkig. Az eseménnyel egy időben tartják a halászati konferenciát, ahol szintén szóba kerül a hal, mint egészséges táplálék.
Ízelítő a programból: halból készült ételek bemutatása; óriás bogrács; halászcsárda; cigányzene; őstermelők termékeinek kóstoltatása; szerb, cigány, sváb lakodalmas csapatok vetélkedése; magyar régiók főzőpárbaja; népművészeti bemutatók; nemzetiségek főzőpárbaja; vásári kavalkád; kézműves műhelyek; hazai gyártású sörök; magyar borutca; biotermékek; kulturális műsorok; a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertje.
Kattintson a fotóra és megnyílik a képgalériánk!
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu