Szüretelnek az Apehesek

Együttműködési megállapodás alapján 8 szakhatóság együtt végez ellenőrzéseket a szüret idején Észak-Magyarországon - közölte az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának sajtószóvivője.

IparkodóSzabad Föld Online2009. 09. 26. szombat2009. 09. 26.
Szüretelnek az Apehesek

A vizsgálatokra a szüreti munkálatokon kívül a szüreti és borfesztiválokon, valamint szőlő-feldolgozóipari területeken is számíthatnak a munkáltatók és a kereskedők - közölte Imregh Istváné. Az adóellenőrök figyelme, a korábban megszokottaknak megfelelően, elsősorban a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentésére irányul, hiszen a földeken végzett szezonális munkák ebben az évben is sokak számára nyújtanak pénzkereseti lehetőséget.
 

Emellett a revizorok a továbbiakban is ellenőrzik a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását és a forgalmazott árucikkek eredetét - tette hozzá. A feketén foglalkoztatók nem csak mulasztási bírságra, illetve a járulékbecslés szankciójára számíthatnak, hanem arra is, hogy az adóhatóság nyilvánosságra hozza a megnevezésüket, székhelyüket, adószámukat, a jogsértést megállapító határozat keltét a honlapján.


A be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásának megállapítása esetén az adóhatóság által kiszabható szankció a legsúlyosabbak közé tartozik - figyelmeztetett. Figyelemfelhívásaik ellenére a gyöngyösi szüreti fesztiválon, illetve a régió több őstermelői piacán lefolytatott ellenőrzésük során már több, az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel kapcsolatos szabálytalanságot tártak fel - közölte Imregh Istvánné.

Ezek is érdekelhetnek