Krónika

Kétszer töltötte szabadságát Afrikában dr. Jakkel Anna. Nem szafarin vett részt, hanem olyan Isten háta mögötti településekre ment, ahol gyógyító munkát végezhetett.
Mint már oly sok éve, idén is megrendezték a Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője című rendezvénysorozatot. A nyár elejétől a hét végéig számos hazai és határon túli magyar település mérte össze tudását a leglehetetlenebb versenyszámokban. A küzdelem nagy volt, de a győzni akarás vágyát elnyomta a jó hangulat, a vidámság, az újra találkozások és az új barátságok szövődésének lehetősége.
Húsz év után pezsgő pukkant: végre lebontották az utolsó állványdarabot is az Országház nyugati homlokzatán, s ezzel befejeződött a két évtizede tartó felújítás a dunai oldalon.
A Bosnyák téri piacon az egyik épület sarkánál ugyanazon a helyen ül egy parasztasszony. Színes főkötőt hord a fején strasszal díszítve, rengeteg szoknyája alatt egy ládikó. Előtte egy másik, azon kiterítve gyönyörű fehér abroszok. Messziről látható, hogy ez a hófehér, apró lyukakkal díszített asztalterítő az, amit a szaknyelv madeirának nevez. Valamelyik nap erőt vett rajtam a kíváncsiság, és megszólítottam az asszonyt. Kérdésemre készséggel válaszolt: – Bizony édes uram, ez madeira, nem drága, ha tetszik, vigye, csak 8000 forint.
Robert Fico szlovák miniszterelnök egyszerre megszelídült – no, nem magától, és nem is tudni, mennyi időre. A főleg magyarokat (de más kisebbségeket) is sértő nyelvtörvény alkalmazása hirtelen a jövőbe csúszott, ami pedig Sólyom László augusztus 21-i „kitiltását” illeti, nos, ezt Szlovákia miniszterelnöke is sajnálja.
Ismerek egy idős hölgyet, aki túl a nyolcvanon egyedül él, ahogy mondani szokás, nincs se kutyája, se macskája, csak egy csodálatos tulajdonsága: dolgozik.
Becsöngettek Havannában is: az úttörőnyakkendős diákok várják az ünnepség kezdetét a Roberto Poland iskolában. Vajon ki tudná megmondani, hogy kitartanak-e még a régi tankönyvek a következő években is? Ezek a gyerekek is azt szajkózzák majd, hogy Kuba szuverén szocialista munkásállam, ahol az állampolgárok egyetlen elismert joga sem használható fel a szocializmus és a kommunizmus építése ellen, vagy már új tananyagra és új könyvekre lesz szükségük?
A múlt hétvégén tartották a Komárom-Esztergom megyei Csatkán a romák Mária-napi búcsúját. Csatka a XIX. század közepe óta vált zarándokhellyé, akkor ugyanis egy vak kisfiú a helyi forrás vizétől visszanyerte látását.
Azt írta az újság, hogy nemrégiben egy középkorú férfi holttestét találták meg egy budai bérház lakásában.
Élet a tűzgolyón. Ez a két ló szerencsésen megmenekült, és talán túl is éli a Los Angelesben tomboló bozót- és erdőtüzet, amely eddig 17 ezer hektárnyi területet perzselt fel.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.