Törőcsik duettet énekel Garassal

Ilyen még nem volt: két Nemzet Színésze énekel duettet. Törőcsik Mari és Garas Dezső nem is akármilyen dalt adnak elő: Demjén Ferenc Várj, míg felkel majd a nap című slágerét.

KultúraBorzák Tibor2009. 07. 03. péntek2009. 07. 03.
Törőcsik duettet énekel Garassal

Törőcsik Mari hosszú betegsége után egyre több munkát vállal. Nemrég forgatott Makk Károly filmjében, ősszel Kaposvárott játszik, s készül vissza a Nemzeti Színház színpadára is. Ezúttal azonban egy teljesen rendhagyó produkcióban vesz részt: duettet énekel Garas Dezsővel. A Demjén Ferenc munkássága előtt tisztelgő siófoki Coke Club–MTV Icon koncerten július 11-én videoüzenetben közvetítik a két művész által előadott Várj, míg felkel majd a nap című slágert.

– Törőcsik Mari és Garas Dezső eddig még csak színházban énekeltek együtt. Sokan talán nem is tudják róluk, hogy milyen szép és kifejező hangjuk van. Csodálatos dolognak tartom, hogy a Nemzet Színészeit 2009-ben össze tudtuk hozni egy újabb duettre – árulja el Lévai Balázs, a programsorozat művészeti vezetője.

Demjén Ferenc munkássága előtt sokan tisztelegnek majd a július 11-i koncerten, amelyen a közönség különleges feldolgozásokat hallhat – Rózsival együtt, aki páholyból figyeli, hogyan értelmezték újra életművének darabjait a hazai művészek. Törőcsik Mari és Garas Dezső duettje azonban kiemelkedő különlegesség még a kuriózumok között is, hiszen ők is ikonok, csak éppen nem a zene, hanem a színház és a film világában alkottak múlhatatlant.

– Sosem találkoztunk, de látom a tévében, hallom a dalait a rádióban, s olyan nekem, mintha személyesen ismerném – meséli Törőcsik Mari vidéki otthonában. – Nem tudom, hogy sikerült-e a dal, de mi mindenesetre elénekeltük Dezsővel… Elvállaltam, mert Lévai Balázs kért fel, őt pedig nagyon szeretem. Bátor vállalkozás, hiszen Rózsinak hatalmas, „irgalmatlan” hangterjedelme van. Élőben nem is mertem volna bevállalni, de így, felvételről talán megbocsájtják nekünk.

– Kétségtelen, hogy Rózsi a hazai dalszerzők egyik legnagyobb ikonja – mondja Garas Dezső. – Két okból is szívesen veszek részt a programban: egyrészt szeretem ezt a dalt, másrészt nagyon örülök, hogy együtt énekelhetek Marival.

A július 11-i siófoki ingyenes koncertből tévéfelvétel készül, amelyet július 16-án, csütörtökön, 21 órakor sugároz a hazai Music Television – a Demjén Ferencről szóló dokumentumfilmmel együtt.

Bármelyik fotóra kattintva megnyílik képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek