Vitray kiszúrta Peller Mariannt

Magából lesz valami! – írta három éve Vitray Tamás Peller Mariannak, aki beteljesítette tanára jóslatát: önálló kvízműsort vezethet az RTL Klubnál.

KultúraCsontos Tibor2008. 11. 15. szombat2008. 11. 15.
Vitray kiszúrta Peller Mariannt

– Címlapokon szerepel, interjúkat ad. Nem unja még az újságírókat?
– Semmi gond, egyelőre még bírom a rohamukat.

Bemutatkozását nézve a Fogd a pénzt és fuss!-ban, az motoszkált bennem, miért nem volt már korábban önálló műsora? Olyannyira felszabadultnak, természetesnek, lámpaláztalannak tűnt a képernyőn. Vagy talán csak ügyesen leplezte a bemutatkozás drukkját?
– Köszönöm, de inkább az utóbbi. Különösen az elején volt így, de azután szerencsére belejöttem.

– Hatvan perccel az első adása után beszélgetünk. Milyen visszhangokat hallgathatott?
– Barátaim gratuláltak, de az interneten nézői vélemények is érkeztek. Egyelőre kedvező a fogadtatás, majd meglátjuk, így lesz-e a későbbiekben is.

– Azt nyilatkozta, régi álma a televíziós szereplés. Így képzelte az indulást?
– Pontosan. Szórakoztató délutáni műsorról álmodtam, melyet én vezethetek.

– Mi vonzotta éppen egy kereskedelmi csatornához? Az ilyen típusú televíziókat nagyon sokan szidják is.
– Kétségtelen, de mit tegyek, engem éppen a kereskedelmi televíziózás vonzott, azt hiszem, ebben a közegben lehet igazi szórakoztató műsorokat készíteni. A Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorvezető és rendező szakán vagyok utolsó éves. Az osztályfőnököm Bárdos András, aki meghívta Schiwert Takács Lászlót, az RTL Klub kreatív szakemberét, hogy tartson nekünk órát. Felfigyelt rám, s amikor szóba került, hogy indul a Fogd a pénzt és fuss!, behívtak meghallgatásra. Nem tudok elképzelni ennél jobb kezdést.

– Tanára volt Vitray Tamás is, aki azt írta egyik jellemzésében:„Szép, fiatal, fotogén nő, akiből lesz valami.” Gondolom, kívülről fújja ezt a levelet, s szövegtalizmánként őrzi.
– Néhány mondatát tudom csak fejből, például azt, hogy „Mariann, valami azt súgja, elsőként kél majd el a csapatból”, de a szövegtalizmán kifejezés illik rá.

– Kikéri majd Vitray Tamás véleményét a szerepléseiről?
– Megállapodtunk abban, hogy néhány adást együtt megnézünk és elemezzük, de az RTL Klub részéről érkezik a legnagyobb segítség. A műsor kreatív producerével, Losonczi Lászlóval minden felvétel után leülünk, s megbeszéljük a tapasztalatokat. Három hónapja folyamatos tanulás az életem.

– El tudnám képzelni a csatorna Reggelijének egyik műsorvezetőjeként is, ez a felszabadult vidámság azonmód ébresztené a fél országot. Alkalmam volt Anna nővérével, az Operettszínház művészével is beszélgetni, ugyanez a jókedély jellemző rá. Mondja. Benne van a génjeikben?
– Szívesen csinálnék reggeli műsort is, az élő adás a szakma egyik csúcsa, de most nem gondolok másra, csak a Fogd a pénzt és fuss!-ra, ebben kell a legtöbbet nyújtanom. Egyébként ez a jókedv egyfajta Peller-virtus, mindannyian ilyenek vagyunk.

– Nem tart attól, hogy előbb-utóbb celeb lesz? Kiviszik a dzsungelbe, vacsorákkal kell csatáznia, magasra szökhet a szombat esti táncláza...
– Szerintem ezek nagyon izgalmas műsorok, bármelyikben szívesen szerepelnék.

– Előbb-utóbb terítékre kerül a magánélete, a lakása...
– Nem látok én ezekben semmi rosszat. Rajtam múlik, mennyire engedek ezekbe betekintést...