Lakóhelyem

13 plusz egyes kérdéssorozatunk vendége ezúttal Gáspár Károly, zongorista, zeneszerző.
Géza nagyfejedelem 997-es halála után fia, István, óriási feladat előtt állt. Folytatni kívánta apja politikáját, vagyis a pogány magyarok törzsszövetségéből egy központosított keresztény államot akart alkotni. Mindenáron!
Görbeország – ez a címe Mohos Zsófia fotográfus kötetének. A kimagasló tehetségű, MMA-ösztöndíjas alkotó életfeladatának tekinti, hogy megörökítse a magyar néphagyományokat. Érdeklődésének középpontjában azok az asszonyok állnak, akik nemcsak megőrzik viseletüket, hanem hordják is. Fényképezőgépével, türelmével, hosszas beszélgetéseivel megnyitja a szíveket is.
Mintegy 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel a Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben. A SPAR-csoport számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, ezért évek óta több lépcsőben csökkenti a műanyag-felhasználást a termékek gyártásánál, illetve a kiskereskedelmi folyamatokban.
A legjobb kerti padok tekintetében a klasszikus fa bútoroktól a dekoratív fém ülőgarnitúrákig és praktikus tárolópadokig igen széles a hazai online boltok kínálata. Ha úgy nézzük, a kerti pad egy nélkülözhetetlen elem, függetlenül attól, hogy kompakt változatot keres kis teraszhoz, vagy egy modern opciót, amely egész évben tökéletes kültéri ülőhelyet biztosít, amikor úgy dönt, hogy hosszabb időt szeretne a szabadban tölteni.
Ismét jelentőset léphet előre a történettudomány: azonosították két Árpád-házi király csontmaradványait. Arcrekonstrukciók segítségével megismerhetjük, hogyan néztek ki egykori uralkodóink. Továbbá új eredmények születtek a Hunyadiak származásával kapcsolatosan.
Az 1956-os győri események során az október 25-i városi börtön előtti tüntetésen kis híján az ávós sortűz egyik áldozatává vált az akkor még 13 esztendős Sanyi gyerek, aki 66 esztendővel később, idén március 15-én a forradalomról, majd a megtorlás éveiről, azok hőseiről publikált kutatásaiért és a fiatal történészgenerációk egyetemi kineveléséért már dr. M. Kiss Sándor történészként vehette át a tudományos élet kiemelkedő képviselőjének járó Széchenyi-díjat.
13 plusz egyes kérdéscsokrunk vendége ezúttal Németh Kristóf színművész, színházigazgató.
A nép- és a világzene kedvelői bizonyosan ismerik Fekete Bori nevét, hiszen a Fölszállott a páva zenei vetélkedőn három alkalommal is részt vett. A Junior Prima díjas énekesnő számos zenei formációban hallható a Tárkány Művektől a Chalgán át a Dobroda zenekarig. Mostanság József Attila művészete foglalkoztatja.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.