Lakóhelyem

Hatvanöt év után szembejöttem magammal. Jó, hát nem jöttem,hanem térdeltem, a ruhám is más volt,anyám sem ott ült, ahol akkoriban ülnie kellett, de a találkozás így is felkavaró volt számomra… Százhuszonöt éves a főváros egyik ékessége, a kisföldalatti.
Nem nevezhető hétköznapi élménynek az újra a régi fényében tündöklő Párisi Udvarban járni! A szállodaként működő, Zsolnay-kerámiával ékesített belvárosi épület örökségvédelem, valamint hotel kategóriában is első helyezést ért el a FIABCI World Prix d’Excellence nevű, rangos Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.
13 plusz egyes kérdéscsokrunkra Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója válaszol.
A fogsorban az utolsó, a nyolcas a bölcsességfog. Azért kapta ezt az elnevezést, mert a legkésőbb bújik ki, amikor az ember felnőtté válik, azaz „benő a feje lágya”. Sokunknak gyűlik meg vele a baja, és az egyedüli megoldást többnyire a foghúzás jelenti.
Sok-sok éve panaszkodnak a nyírségi akácosok méhészei a rossz időjárásra. Hol túl sok az eső, hol kevés, hol túl hideg van, hol túl meleg – s ez mind kedvezőtlenül befolyásolja a vi­rágzást, végeredményben pedig a hordást. Az idén végre jó irányba fordultak a dolgok, tisztes bevételre számíthatnak pergetés után.
Akár egy kétségbeesett sikoly. Egy nyílt levélről van szó, amelyet egy végre kinyitott vegán bisztró vezetője intézett Budapest Erzsébetvárosának testülete elé, hogy kétautónyi parkolóhelyet szíveskedjenek megszüntetni, hogy ő azon a területen teraszt létesíthessen. A kiáltást végül meghallották, ám nem áll módjukban segíteni. Erre fel teherautó platóján szervírozzák az ételt!
13 plusz egyes kérdéssorozatunk vendége most Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező.
A balesetet szenvedett férfi beperelte a munkáltatóját, többek között a keresetveszteség megtérítését, kártérítést és sérelemdíjat kért keresetében.
Indiánok több ezer éves eledelét, űrhajósok „szuperfoodját” termesztik egy magyar faluban, a szerb határ mentén. Tiszasziget azonban nemcsak a csodaélelmiszerről híres, amely komoly segítséget nyújthat a gyógysze­részeknek a rák megelőzésében, sőt a gyógyításában is. A településen található az ország legmélyebb pontja, bár ezt már vitatják a Tisza túlsó felén.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.