Lakóhelyem

Ha egy magyar háziasszony megkavarja a rántást, a művelethez minden bizonnyal mátrakeresztesi fakanalat használ. A három hegyi patak találkozásánál fekvő, háromszáz lelkes falucska ősi hagyományát ma már csak négy család viszi tovább, gépesített gyártással naponta akár több ezer darabot képesek előállítani.
Tovább kell adni a világnak a nagyapáinktól kapott értékeket – hirdeti Puskás Kata Szidónia, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnöke. Nagyapja még a ’60-as években kezdett hangoskönyveket felolvasni vakok és gyengénlátók számára. Unokája továbbviszi ezt az örökséget.
A James Bond-filmek egyik titka, hogy az akciók nemcsak a földön játszódnak, a 007-es magabiztosan mozog a vízen és a levegőben egyaránt. Tolnay Zoltán hajóskapitány is elmondhatja magáról ugyanezt, hiszen tíz évig repült kereskedelmi pilótaként, jelenleg hajóskapitány a Dunán, a szabadidejét pedig a lovardájában tölti.
Negyven nyáron keresztül építette anno székesfehérvári várát Bory Jenő szobrász-építész, saját tervei és fantáziája alapján, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.
Néhány fontos alapinformációval szolgálunk vállalkozó kedvű olvasóink számára, akik felhasználnák az első látásra már nem felhasználható, mégis jó gyümölcsöket.
A piros és fekete ribiszke egyaránt rostban gazdag, bőven van bennük C-vitamin és ásványi só (magnézium, vas, kalcium).
A legenda szerint egy asztalfiókban vitték haza a csengeri piacról az újszülött Erdélyi Tibort, aki asztalos-restaurátor, fafaragó, népi szobrász, majd táncos, koreográfus lett. Feleségével harminchárom éven át oktatta a magyar táncot Japánban, s jóvoltukból a Távol-Keleten sokan megismerték a gulyásleves fogalmát. Idén lett Kossuth-díjas.
A különböző nemzetközi egyezményeknek köszönhetően napjainkra jelentősen csökkentek a vegyi anyagok gondatlan kezeléséből származó káros környezeti és egészségügyi kockázatok.
A vásárlók helyzetét erősíti az a kormányrendelet, amely szerint habár a közeljövőben a kötelező jótállás (köznyelven: garancia) csak a tízezer forintnál drágább tartós fogyasztási cikkekhez jár, viszont az időtartama az ár növekedésével együtt meghosszabbodik. A mó­dosítások – az érintettek számára szükséges felkészülési idő garantálásával – 2021. január elsejével lépnek hatályba.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.