Lakóhelyem

Gyerekfejjel egy nagy, saját várról ábrándozott. Aztán felnőttkorában épített magának: kisebbeket ugyan, de sokat. Jelenleg 38-nál tart a Guinness-rekorder Alekszi Zoltán, a dinnyési vármentő park megálmodója. És még nincs vége!
Női cipőket tervez bőrből, idehaza egyedülálló módon. Márkája, a Mandragora design – amely egy különleges növényről kapta a nevét – 2017 óta van jelen a piacon. Művésznők, virágok nevét kapják a finoman megmunkált lábbelik. Gazdájuk, Scherfel Nóra amúgy egy kisfiú boldog édesanyja és a természet szerelmese.
„Egyszer mindannyian fogyatékossággal élők leszünk, ha másért nem, mert szemüveg kell vagy bot, rosszul hallunk, és az agyunk sem úgy működik, mint korábban.” Ez volt az a mondat, amely megváltoztatta Tóth Sára életét.
Bátorság, magabiztosság, izmosság. Az Ajkán élő Katona Áron szerint ez a három dolog elegendő ahhoz, hogy valaki első legyen a korcsoportjában egy krosszmotoros világversenyen. A kilencéves bajnokot olvasóink ajánlották figyelmünkbe.
Az élet végességével nehéz szembenézni, s az ember az ősidők óta reméli, hogy a halál után egy másik lét várja. Az egyes vallások és kultúrák másképpen festik le a túlvilágot, ahová a görögök szerint Kharón ladikján lehet átkelni. Egy magyar népszokás szerint menyegzői menet kísérte a halottat az utolsó útjára.
Birkás Balázs tolmácsolt Helmut Kohlnak, Lech Wałeşának, Václav Havelnek, majd nyakkendőit kettévágva életmódot váltott. És egy kétezer mandulafás gazda sohasem unatkozik...
Jól sakkozik? Játsszon Zsókával! – másfél éve így invitálta a 12 éves Gaál Zsóka a sakk szerelmeseit a Veszprémi Naplóban. Azóta nők és férfiak, kicsik és nagyok kéthetente küldik Zsóka feladványaira a megfejtéseket.
Rendkívüli érzés a legnagyobb elődök, köztük Róth Miksa remekműveit újjávarázsolni. Holtság Károly, a nemzetközi hírű üvegfestő, díszüveges ki sem látszik a munkából. Kecskeméti műhelyében kerestük fel.
Magyarországon különösen a ragadozómadarak – közülük is elsősorban a parlagi sasok – gyakori céltáblái az esztelen, mérgezéses pusztításnak. Szerencsére ma már egyre több a felderített eset. Az elismerés elsősorban Falcót és gazdáját, Deák Gábort, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület méreg- és tetemkereső kutyás egységét illeti.
Nagy sikereket érnek el a hazai búvárok a nemzetközi vizekben. Korok Fatima egy levegővétellel nyolcvanegy méter mélyre ereszkedve a szabadtüdős mélymerülésben lett világbajnok, míg ifjabb Lőrincz Ferenc víz alatti fotográfus és modellje, Takár Yvette egy olyan világbajnokságra nevezett, ahol tizennégy éve nem indulhatott magyar versenyző.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.