Lakóhelyem

Mi van a „boldogan éltek, amíg” után? Új kihívások és feladatok, eddig ismeretlen utak, amiket a Rozgics család együtt jár be. Gondozzák a földet, amely életet és otthont ad nekik. Három éve élnek az erdő szélén, szabadon és boldogan.
Nagykovácsi megtelt! – hirdették az őslakosok minden lehetséges fórumon, amikor kezdett egyre nagyobbá válni a forgalom a kifejezetten csendesnek mondott nagyközségben. A helyiek azonban elsősorban a fővárosból az agglomerációba kiköltözőkre gondolhattak, amikor felemelték szavukat, nem a turistákra, hiszen a település felé új bicikliút épül, mert az erdők továbbra is ide vonzzák a kirándulókat.
Bátorítást és a reményt hozta el Ferenc pápa Budapestre nemcsak a magyarok, hanem a világ számára szeptember 12-én. Európa szívébe érkezett, így a fővárosban a Szív utca sarkán elhelyezett kivetítő közelében a helyszínt mi is erős szimbólumnak éreztük ahhoz, hogy ha távolról és regisztrálatlanul is, de megéljük a történelmi esemény szakrális és profán mivoltát – egyedülálló szépségét, annak minden emberi esendőségével együtt.
A biatorbágyi viaduktról a mélybe zuhant a Bécsbe tartó nemzetközi gyorsvonat mozdonya és első hat kocsija 1931. szeptember 13-án éjjel, éjfél után néhány perccel. A 26 méter magasból leforduló vagonokban 22 ember meghalt, 17 pedig súlyosan megsebesült. Ezúttal a 90 évvel ezelőtti események hátterét járjuk körül.
A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. csapata nyerte a 15. alkalommal megrendezett, jubileumi Coop Rally-t, amelynek záró díjátadójára csütörtökön este került sor Siófokon. A szakmai rendezvény ebben az évben Magyarország nyugati felén látogatott meg hat meghatározó élelmiszeripari gyártó- és forgalmazó céget, valamint két COOP tagvállalatot.
Legelőször 1938 pünkösdvasárnapján rendeztek eucharisztikus vízi körmenetet a Balatonon – szombaton pedig megismételték a Tihanyt Balatonfüreddel összekötő hajós zarándoklatot, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére.
Szép lassan azt az oldalukat veszítik el a Balaton környéki települések, amiért egykor vonzóak voltak – érvel a Veszprém megyei Paloznak első embere, hogy miért rendeltek el a településen építkezési tilalmat. Egyesek helyeseltek, mások felháborodtak a döntés hallatán, hallhatók már olyan hangok is, hogy belterületen mégis fel kellene oldani a tilalmat.
A Mensa HungarIQa Egyesület, azaz a kiemelkedően magas intelligenciájú embereket tömörítő társaság tagjai 2009 óta játszanak és szavaznak arról, hogy melyek az év legjobb társasjátékai. Dr. Kovács Katalintól, az egyesület új, 34 éves jogász-közgazdász elnökétől többek között arra a kérdésre kerestük a választ, hogy miről ismerszik meg az intelligens ember.
Dharma, az örök körforgás: erről szól a Berettyóújfaluban született Szűcs Péter első, sodró lendületű családregénye. Lapjain olyan, a valóságban is megtörtént személyes drámák és történetek elevenednek meg, amelyeket a szerző utazásai során vagy mint saját családi örökségét ismert meg.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.