Lakóhelyem

Megosztjuk olvasóinkkal kolléganőnk beszámolóját, miután egy vasárnapi e-mailből kiderül, hogy általános iskolás gyermeke osztályában az egyik tanuló koronavírus-fertőzött. Íme a napló, amely némiképp a járvány második hullámában túlterhelt ellátórendszer látlelete is.
Október 1-jén lezárul az Év Fája szavazás, amelyen a mi fáink is a döntőbe jutottak, és esélyük van a cím elnyerésére. Úgy gondolom, a két vén geszti platán megérdemli, hogy ismét szerepeljen az ország színpadán, mint oly sokszor hajdan, valamikor régen.
Mintha botanikus kertben lennénk – mondogatták Somodi Kálmánnak és feleségének, Ilonka néninek a vendégek. Szinte mindenből volt egy kevés a rákospalotai kertben, akár a paradicsomban. Nemrég azonban több növény is elpusztult egyetlen éjszaka alatt. Az idős asszony meggyőződése, hogy lemérgezték őket.
Szűk szájú üvegek művészi beültetése, ez a Mágikus kert nevezésű manufaktúra specialitása. Muhari Rita a pörgős reklámszakmát cserélte fel a „türelemüvegek” készítésére, kezei közt egyedi palackkertek születnek.
Természet, környezetvédelem, sport, alkotás – ezek határozzák meg a profiljukat. Rendszeresen tartanak szemétszüretet, hulladékszobraikat sokan megcsodálják. A dunaföldvári AztaKeservit Értékőr Egyesület tagjai olyan életformát választottak, amit semmivel nem cserélnének fel.
Miközben napról napra rekordot dönt az új koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban, a „vírusszkeptikusok” fennen hirdetik, hogy a járványveszély csupán hisztéria, a Covid–19 betegség nem veszélyesebb az influenzánál, sőt maszkellenes tüntetést is szerveztek.
Érdemes tudni, hogy a magántitok jogosulatlan megismerésének bűncselekményét csak szándékosan lehet elkövetni (véletlenül nem).
Mi történik akkor, ha valakinek már nagyon fiatalon valóra válik a gyerekkori álma?Mi várhat még rá azok után? Besztercán Kornél mindig is mozdonyvezető szeretett volna lenni. Vágya korán teljesült, 12 évig vezettea vonatokat főállásban. A közlekedésmérnök május elsejétől az idén 72 éves Széchenyi-hegyi Gyermekvasút vezetője.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.