Lakóhelyem

Minden helyzetben mindent meg kell tenniük, ezért folyamatosan képezi magát, és társai oktatásában is részt vesz. A szécsényi Sztrémi Gábor, aki a múlt évben kiérdemelte az Országos Mentőszolgálat Iránytű Díját, hét éve állt mentősnek. Számára a legfontosabb, hogy segítsen embertársain.
Az idei húsvét igazi nagy feltámadásokat, újjászületéseket fog hozni az embereknek, mert minden válság idején különleges szeretetajándékok, szeretetáldozatok születtek meg – véli Felföldi László megyés püspök.
Kivételesen értékes művészi pályafutása, a népművészet identitás­megőrző szerepe mellett a népdaléneklés lélekgyógyító és közösségformáló erejét is elhivatottan hirdető, kiemelkedő előadóművészi, kutatói és pedagógiai életműve elismeréséül kapott Kossuth-díjat Lovász Irén népdalénekes, néprajzkutató, érdemes művész, a Károli Gáspár Református Egyetem docense.
Ugyebár mindig nagy kihívás a Kutyapostásnak, ha Macskapostásnak csap fel – mégiscsak micsoda dolog az, ha ezek a nyivákoló egyedek bekerülhetnek a szőrös gyerekeknek szánt oldalra –, most azonban ez történik
Beszélnek róla vagy sem, de létezik egy olyan magyar falu, amely a fellelhető hivatalos források bizonyossága szerint immáron 1952 óta, azaz csaknem hetven esztendeje Rákosi Mátyás nevét őrzi, még akkor is, ha a Mátyásdombon élőkegyre kevesebbet tudnak a történtekről.
Vérlovagoknak hívják magukat, ami eléggé vérfagyasztóan hangzik. Pedig emberéletek megmentéséhez is szükséges munkát végeznek, motorkerékpárokkal segítik a sürgősségi vérszállítást.
Nagypéntek reggelétől mindenki imádkozzon a koronavírus elmúlásáért – erre kérte a magyar lakosokat a parlamenti imacsoport KDNP-s vezetője. Vejkey Imre hangsúlyozta: fontos imát mondani az egészségesekért is, hogy ne kapják el a vírust, és megőrizzék lelki békéjüket- írja a Hír TV.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.