Lakóhelyem

A szabadidős futó az egészségéért vág neki a távnak. Aztán olykor megtörténhet, hogy az életéért kell futnia! Így járt a fővárosban, az esti órákban az a nő, aki a férjével egy időben vállalta az esti sportot. Más-más úton indultak el, mivel különbözik az erőnlétük.
A szegénységbe született gyermekek 28 százaléka sosem tud kitörni a legszegényebb társadalmi rétegből Magyarországon, míg 19 százalékának arra is van esélye, hogy élete során a legjobb gazdasági helyzetű negyedbe kerüljön – derül ki az OECD kutatásából, amiről a Pénzcentrum tájékoztatott.
KARÁCSONY KÖZELEDTÉVEL ezúttal játékpályázatot hirdetünk. Olyan játékokat – vagy ezekről készült fényképeket – várunk, amelyeket olvasóink nem boltokban vásároltak, hanem maguk készítettek gyermekeiknek, unokáiknak, vagy gyermekként saját maguknak. A legjobb, legszebb, legelmésebb játékok készítői a munkájukat elismerő oklevél mellé ajándékcsomagot kapnak.
BÁR MÉG NEM KAPTUNK előzetest a hidegből, néhány hét és esténként már jó érzés lesz a fűtött lakásba húzódni. Ehhez viszont üzembiztos fűtőberendezés kell, így ezeket ellenőriznünk szükséges.
BORÜNNEPHEZ VITÁN FELÜL Hamvas Béla-mottó dukál. Gulyásfesztiválon Petőfitől illik idézni, merthogy a költő akár reggelire is gulyást kanalazott. Ízes magyar ételhez ízes elnevezés járja, legalábbis Jókai Mór szerint. Híres eleink is ettek-ittak, méghozzá jóízűen, igazi ínyenc módjára ízlelgettek. Íme, egy kis kóstoló a kedvenceinkből!
JÁSZTELEKPUSZTÁN hajdanán 250 ember élt, mára az emlékezők is megfogyatkoztak. Az aprócska nógrádi települést már csak a régi térképek jelzik, pedig nevét még ma is volna miért odaírni. „Jásztelek és a magasló hegyoldal szembenézett egymással.
MIÓTA AZ EMBER HÁZAT ÉPÍT, a fecske a közelében rak fészket. Több ezer éve hozzák a tavaszt, viszik a nyarat, közben pedig megszínesítik az életünket. Fábián Jánosék somlóvásárhelyi udvarába az idén 42 fecskecsalád költözött – írja Kovácsné Bohus Ilona somlóhegyi olvasónk, a család nagy tisztelője.
Azért az mégiscsak borzasztó, hogy mennyi buta politikus ül a parlamentben! Mielőtt a magyar honatyák (-anyák) felkapnák a vizet, ezúttal nem róluk, hanem az angol parlamentben üldögélő kollégáikról lesz szó.
Huszonhét év után véget ért a világ legvisszataszítóbb műsora. Hogy melyik lenne az?
Faragnak télen és nyári esős napokon, termékeikre pedig egyre csak nő a kereslet. A borsodi kis községben a közmunkások fafaragással teszik hasznossá magukat, sokan pedig egyedi poénos megrendeléssel keresik fel őket. A szálakat a falu polgármestere fogja össze, aki egykor kitanulta a kádárszakmát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.