Mitől sikeres a közösség?

November 18-án a budaörsi városházán rendezik meg a Településmarketing Konferenciát. Az idén negyedik születésnapját ünneplő rendezvényen polgármesterek, kommunikációs és turisztikai szakemberek vitatják meg a településmarketing és városkommunikáció időszerű tennivalóit.

LakóhelyemSzabad Föld Online2009. 11. 03. kedd2009. 11. 03.
Mitől sikeres a közösség?

A Studio Metropolitana Városfejlesztő Műhely által életre hívott konferencia minden évben egy-egy központi téma köré szerveződik. Így 2006-ban a Városmárka és eszközei, 2007-ben a Történeti városok marketingje állt a fórum fókuszában, tavaly pedig a Módszer, tapasztalat, tudástranszfer témakörben példamutató gyakorlatok bemutatása volt előtérben. Az idei konferencia vezérmotívuma a Közösség, Kép, Kommunikáció lesz, amelynek keretében a települések legfontosabb alkotóeleme, a közösség kap főszerepet.

A települések arculatának sikerét nem elsősorban az épületek, hanem a közterek és a közösségek határozzák meg. Ezért a konferencia a következő kérdésekre keresi a választ: Melyek a sikeres közösség meghatározó elemei? Milyen képet sugároz magáról egy város és közössége? Mindezek hogyan használhatók fel a korszerű városmarketingben?

– Az ország településein ez elmúlt évektől kezdve új közösségek alakulnak, friss kezdeményezések szerveződnek és korszerű eszközökkel kommunikálnak. Ezt a civil kurázsit kívánja bemutatni és a tapasztalatokat megosztani az idei konferencia – mondta Kriaszter Attila, a szervező Studio Metropolitana vezető munkatársa.

A konferencián az önkormányzati szféra és a reklámipar képviselői tartanak előadást a településmarketing legfontosabb irányairól, a műhelybeszélgetéseken pedig a polgármesterek és munkatársaik osztják meg egymással tapasztalataikat, mutatják be a már kipróbált és sikeres megoldásokat.

A konferencia kísérőrendezvényeként átadják a települési újságok elismerésére alapított Pátriánk Helyi Sajtó-díjat, valamint értékelik és kiállítják a városi lapok számára szeptemberben meghirdetett országos pályázatra beérkezett pályaműveket.

Ezek is érdekelhetnek