Vidék íze

Oldaltérkép2008. 02. 21. csütörtök2008. 02. 21.
Vidék íze


A gasztronómiai magazin februári számának tartalma:

Előételek
Lilahagymás-zelleres sajtpuding
Mézes-narancsos lencsesaláta
Padlizsánkrém
Sajtos kocka ropogós köntösben
Sajttekercs
Színes karfiolsaláta


Levesek
Búzasörleves meccsnézéshez
Fokhagymás leves kacsával
Káposztás lencseleves
Korhelygulyás
Mézes-tárkonyos gyöngytyúkleves
Szilvánis halgombócleves

Főételek

Babpörkölt
Böllérköröm
Cigánypecsenye Cimbalmos módra
Csibe combja és melle fokhagymás mártásban
Csirkecurry
Csirke Marengo módra
Csirketikka

Csirkemájpástétom almakompót kísérettel
Diós töltött káposzta
Fokhagymás kacsazúza hordós savanyúsággal
Forralt borban párolt marhalapocka
Fűszeres csicseriborsólisztben rántott hagyma
Gombás kelkáposzta
Heringlakoma salátakoktéllal
Jászsági böllérpecsenye
Kelkáposztatekercs sajtmártással
Kékfrankos harcsapaprikás túrós csuszával
Köményes oldalas burgonyába töltött lilahagymalekvárral
Lassan sült csirke
Lencsetócsni
Lucskos káposzta
Olaszos rakott kenyér, avagy „csöves lasagne”
Pácolt kacsamell édes kukoricaraguval, grillezett polentával
Pontyfilé fokhagymás parajjal
Puliszka gombával gazdagon
Pulyka vadasan
Sajttal pirult töltött krumpli
Tejszínes kelgombóc
Tyúkvetrece
Zöldfűszeres sajtos lepény
Zöldséges csirke lencseágyon
Zsályás túrógombóccal bélelt szalonnás jércemell

Mártások, köretek

Lencsekrokett
Párolt káposzta
Póréhagymás burgonya


Desszertek
Breitenburgi torta
Burfi
Csokoládés fánk mogyorókabátban
Csörögefánk
Diós kalács
Duna-hullám
Egri tepertős pogácsa
Habcsóksütemény
Krumplicskák
Mangós rakott palacsinta
Narancskrém
Párnacsücske
Piroska mama sajtos kiflije
Pukkanós fánk
Szalagos farsangi fánk
Szegedi tészta
Valentin-torta
Zsuzsi habos kedvence  

Italok
Az utolsó mangó Párizsban
Forró csoki, ahogy az írek szeretik
Forró rumos csokoládé
Mangólassi
Mentás forró csokoládé
Mexikói csokoládé

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek