Olvasóink írták

Öreg traktor gázpalackkal indul. A traktormatuzsálemek beindításának módját is elleshettük Kápolnán, ahol megszállott gyűjtők vonultak fel a Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület meghívására. A pöfögő járműveket nagy becsben tartják a tulajdonosaik.
Létezik a Hajdúságban egy civil szervezet, amely fontos feladatának tartja, hogy megmentse, illetve újjáélessze a térség süteményezős szokásait. A hajdúböszörményi Civilek a Lakóhelyért Egyesület másfél évtizedes munkálkodásának eredményeként ma már tizenöt, jellegzetesen böszörményi tészta viselheti a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyet.
Jómagam, mint sok vidéki ember, egy nagyváros – jelen esetben Szeged – kertvárosi részén nőttem fel. Anno sokat lapozgattam az újságjukat, mert szerettem, sok érdekes és szép cikket találtam, amelyek közel álltak hozzám.
Tisztelt Szerkesztőség! Elszomorító számomra a magyar libamáj körüli hisztéria, a Négy Mancs nevű szervezet viselkedése. Kárt okoznak a libát tenyésztőknek és feldolgozóknak, a kereskedőknek és fogyasztóknak.
A Szabad Föld ez évi 47. számában Kerékgyártó Mihály olvasótársam szép megemlékezést írt Herman Ottóról, aki igazi polihisztor volt. Ehhez fűznék hozzá némi kiegészítést.
A herencsényi Pekár István Építsünk bárkát! című írásához szól hozzá dr. Győri-Nagy Sándor tanár, kultúrökológus Kiskunmajsáról. Arra keresi a választ: mit tehetünk közemberként a fenntartható környezetért a klímaváltozás, a természeti katasztrófák korának kezdetén?
Pontosan negyven éve történt. Rokonlátogatáson voltunk a 12 éves kislányommal Kanadában, ahonnan egy hétre sikerült New Yorkba átmennünk.
A Szabad Föld 34. lapszámában, az <a href= /cikk?13033 target= _blank >Amuri partizánok</a> című cikkben szó esik a vízi növényekről, „amelyek oly sok magyar tavat, holtágat, csatornát szabályosan megfojtanak”.
Nem múlhat el nap, amikor a világ dolgai iránt érdeklődő ember ne találkozna a ránk váró sötét jövő vízióival. A mostani pénzügyi-gazdasági válság minden eddiginél keményebb figyelmeztetés: valamit nagyon elrontottunk.
Nem múlhat el nap, amikor a világ dolgai iránt érdeklődő ember ne találkozna a ránk váró sötét jövő vízióival. A mostani pénzügyi-gazdasági válság minden eddiginél keményebb figyelmeztetés: valamit nagyon elrontottunk.
1
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.