Ország-világ

Általában ez a kérdés merül fel a graffitik kapcsán, és a válasz nem egyszerű, mert lehet ez is, az is. Nem feltétlenül az esztétikum határozza meg, hogy melyik kategóriába kerül egy-egy felirat vagy festmény, hanem az, hogy hová írják vagy festik a „falfirkálók” az alkotásaikat.
Úgy becsülik a halászok, hogy május végére, nyár elejére hiánycikk lesz a hazai hal a boltokban. Ez már most érződik, s az árak egyre magasabbak. Aki az igazi kerti főzőcskézések szezonjában jó halászlevet akar majd készíteni, jól teszi, ha mostanában lefagyaszt magának néhány kiló halat.
Harminchat fokos láz, tiszta szív, „csecse becse”, hetedik, reménytelenül – ki ne tudná, hogy ezek József Attila szavai?! Minden évben április 11-én az ő születésnapján ünnepeljük a költészet napját – 1964 óta, szovjet mintára. Ugyanezen a napon jött a világra a magyar irodalom egy másik kiemelkedő alakja, Márai Sándor is.
Ötvenezer hektáros vadászterületen gazdálkodnak a zetelakiak. A székelyföldi erdőkben a Kárpátok minden nagy- és kisvadja megtalálható, a helybélieknek mégis kevés beleszólásuk van a vadgazdálkodásba. Erdészek és vadőrök vendégeiként kóstolhattunk bele a hegyvidéki ember gondjaiba és örömeibe.
„Találtam egy álomházat, mondtam otthon Németországban, s letettem az asztalra az épületről készült fényképeket.”
Húsvétkor a keresztény világ Jézus kereszthalálára és feltámadására emlékezik. A járványhelyzet miatt az idén sajnos újra karanténban töltjük e változatos hagyományokkal teli, színes ünnepet; most a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy imádkozunk a betegekért, egymásért, minden emberért.
Nagyszombaton nyolcvan esztendeje, hogy tragikusan véget ért Teleki Pál miniszterelnök élete. Halálesete a mai napig foglalkoztatja a közvéleményt, már megválaszolt és még megválaszolatlan kérdések kerülnek felszínre időről időre: a németek ölték meg vagy öngyilkos lett?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.