Ország-világ

Szimfonikus operaváltozat született az István, a királyból, a Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros nagy sikerű művéből. Szép példája ez annak, hogy mára megszűnt a műfajok kategorikus szétválasztása, nem dúl áldatlan harc komoly- és könnyűzene közt.
Azért el lehetne gondolkodni azon, hogy a két nagy kereskedelmi csatorna hétvégi műsorai szinte csak celebműsorokból állnak. S ahogy vége az egyiknek, már ott liheg a nyomában a másik…
A prosztatarákra elsősorban a fájdalom és a vizelési panaszok hívják fel a figyelmet, de bizonyos esetekben a hátfájás is utalhat a daganatra, bár ez sosem az egyetlen jele a betegségnek – tájékoztatott dr. Rákász István, az Urológiai Központ szakorvosa.
A forradalom és szabadságharc leverését követően súlyos koncepciós eljárásban, 1959. március 21-én 9 óra 22 perckor kivégezték a 18. életévét épphogy betöltő Mansfeld Pétert. Neki állít emléket Szilágyi Varga Zoltán Jegyzőkönyv című szénrajz-animációja. A nyolcperces alkotás több fesztiváldíjat kapott már, és ilyen tájban a televíziók is gyakran műsorra tűzik.
Nem vagyok hős, és nem is akarok a hős szerepében tetszelegni; azok a hősök, akik vére pirosra festette a macskakövet – így gondolja a 83 esztendős Wittner Mária. Tizenegy évet ült. Még a börtönben megesküdött társainak: ha életben marad, ahol és amíg csak lehet és bírja, beszélni fog róluk és ’56-ról.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.