Ország-világ

Rizsavi Tamás kitartott gyermekkori álma mellett, és mozdonyvezető lett. A tizenkét órás, sínpáron töltött műszakjai mellett Budapestet és a közlekedés világát mutatja be fényképein. Ha tornyot, magas épületet, külföldön felhőkarcolót lát, az az igazi kihívás neki. Látószöge finoman szólva sem szokványos.
Nagy kihívás lefényképezni a porcelánhalat a tengeri toll ölelésében, a muréna szájából kikandikáló őrmesterhal kétségbe­esett vergődését. A budapesti Tökölyi Csaba a világ egyik legtehetségesebb búvárfotósa.
Hogy Géza miként keveredett ki az időcsapdából, arra nézvést nem állnak rendelkezésünkre hiteles dokumentumok, és ő sem tudott magyarázatot adni a történtekre sem aznap, sem később, amikor a téma (óhatatlanul) szóba került.
Sokasodnak a bizonyítékok arra nézve, hogy a Covid–19 nem csak a tüdőt és a légzőszerveket károsítja, hanem az egész szervezetet.
Sevilla az év legfontosabb eseményére készül, a tavaszi vásárra, vagyis a Feria de Abrilra, annak ellenére, hogy a városatyák a koronavírus miatt szeptemberre halasztották az andalúzok legfontosabb összejövetelét.
Negyven éve, hogy az első magyar, Farkas Bertalan feljutott az űrbe. 1980. május 26-án kezdődő utazása nyolc napig tartott, számos kutatást elvégzett, és még esti mesét is mondott.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.