Ország-világ

Öreg traktor gázpalackkal indul. A traktormatuzsálemek beindításának módját is elleshettük Kápolnán, ahol megszállott gyűjtők vonultak fel a Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület meghívására. A pöfögő járműveket nagy becsben tartják a tulajdonosaik.
Talán kevés ember gondolta a csíksomlyói nyereg felé tartva szombat reggel, 2019. június 1-jén, hogy az eső milyen áldás lehet a zarándokok számára. Ferenc pápa erdélyi miséje után azonban kiderült az ég, és ezzel együtt az is, miért van szükség a megpróbáltatásokra, ha valaki nem turista, hanem zarándok. Katolikus egyházfő eddig még nem járt Erdélyben.
Nem nyilatkozom. Talán még egyetlen riport anyagának felvétele során sem találkoztam annyiszor ezzel a kijelentéssel, mint amikor az ürömi kőbánya feltöltése körüli hercehurcának jártam utána. Talán nem tudták az érdeklődésemet elutasítók, hogy az ilyesmi ajzószerként hat az újságíróra: vajon mit titkolnak?
A hazaiak közül az első, Európa 110 vezető állatkertje között pedig a 17. helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert a Sheridan-lista szerint.
Az Európai Kick-box Szövetség (WAKO Europe) elnökévé választották Király Istvánt, ami nem csak sportága, de a magyar sportdiplomácia sikere is. A Király Team alapító vezetőedzője, pointfighting kategóriában a felnőtt és utánpótlás szövetségi kapitánya, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar oktatója, és nem mellesleg VI. danos mester.
Létezik a Hajdúságban egy civil szervezet, amely fontos feladatának tartja, hogy megmentse, illetve újjáélessze a térség süteményezős szokásait. A hajdúböszörményi Civilek a Lakóhelyért Egyesület másfél évtizedes munkálkodásának eredményeként ma már tizenöt, jellegzetesen böszörményi tészta viselheti a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyet.
Csillogó szemekkel mesélt az álmairól a róla készült dokumentumfilmben. Huszonegy éves volt akkor. Most viszont könnycseppek csillannak meg a szemében, amikor őszintén felidézi az utóbbi évek megpróbáltatásait. Ötvenhárom éves. A kalocsai Sztojka Katit nem sikerült megtörni, derűs optimizmussal, széles mosollyal kezdi újra az életét.
Katonai bemutatót tartottak Budaörsön, a repülőtér területén. Az érdeklődés olyan nagy volt, amilyenre a szervezők aligha számítottak. A bemutató apropóját a Magyar Honvédség Napja szolgáltatta, a látványosságot pedig a honvédség vadonatúj szerzeményei. Vagyis minden, ami katonaság.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.